2018-05-11 09:49:38

Lietuvos diplomatai ir mokslo bendruomenė juda glaudesnės partnerystės link

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-05-11

Pranešimas spaudai

Gegužės 10 dieną Lietuvos diplomatai, ekonomikos srityje dirbantys specialieji atašė ir mokslo bendruomenės atstovai diskusijoje „Glaudesnės mokslo ir diplomatijos partnerystės link" aptarė bendradarbiavimo galimybes.

„Turime puikių bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje su užsienio šalimis pavyzdžių, tačiau siekiant įtvirtinti Lietuvos, kaip inovatyvios ir pažangios šalies, įvaizdį pasaulyje, akivaizdu, kad reikalinga glaudesnė sinergija tarp mokslo ir diplomatijos”, - sveikindamas renginio dalyvius pabrėžė užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius.

Renginio metu pasisakę atstovai iš Naujosios Zelandijos, Lenkijos, Airijos teigė, kad reikia išnaudoti Lietuvos mokslo potencialą bei diasporą užsienyje, kadangi „įtakinga diaspora" yra puikus kanalas mokslo ir technologijų potencialui viešinti. Mokslo bendruomenės ir diplomatijos atstovai su Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi ir Varšuvos diplomatijos akademijos atstove Katarzyna Waksmundzka aptarė bendras europines iniciatyvas mokslo diplomatijos srityje.

Diskusija yra Lietuvos diplomatų ir specialiųjų atašė, dirbančių ekonomikos srityje, metinės konferencijos programos dalis. Diskusiją organizavo Užsienio reikalų ministerija, Vilniaus universitetas ir Lietuvos mokslo taryba.

Renginio nuotraukos:

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube