2018-05-11 10:36:36

„Maxima Grupė" įsigis likusias „Emperia Holding S.A." akcijas

Pranešimas žiniasklaidai

2018 m. gegužės 11 d.

„Maxima Grupė", balandžio mėn. užbaigusi Lenkijos bendrovės „Emperia Holding S.A." sandorį ir tapusi pagrindiniu jos akcininku, pasinaudojo teise išpirkti likusias bendrovės akcijas. „Emperia Holding S.A." valdo mažmeninės prekybos tinklą „Stokrotka".

Teisė išpirkti smulkiuosius įmonės akcininkus numatyta atitinkamuose Lenkijos teisės aktuose, detaliai reglamentuojančiuose tiek procedūrą, tiek kainos nustatymo taisykles. Remiantis įstatymais, „Maxima Grupei" pareikalavus, mažieji „Emperia Holding S.A." akcininkai privaloma tvarka turi parduoti turimas bendrovės akcijas (angl. „squeeze out").

Grupė už vieną „Emperia Holding S.A." akciją mokės 100 zlotų, t.y. tokią pačią kainą, kuria buvo įsigytas pagrindinis akcijų paketas viešojo siūlymo metu. Ši kaina nustatyta vadovaujantis teisės aktų nuostatomis.

Likusių „Emperia Holding S.A." akcijų įsigijimo sandoris bus užbaigtas artimiausiu metu, kuomet įvyks atsiskaitymas su smulkiaisiais įmonės akcininkais bei nuosavybės teisė į akcijas bus perleista „Maxima Grupei".

Papildoma informacija

„Maxima Grupė" valdo prekybos tinklus „Maxima" (Baltijos šalyse), „Aldik" (Lenkijoje), „T-Market" (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora", veikiančią Lietuvoje ir Latvijoje. 2017 m. „Maxima Grupės" apyvarta, lyginant su 2016 m., augo 4,2 proc. iki 2,806 mlrd. eurų.

Prekybos tinklui „Stokrotka" 2017 m. pabaigoje priklausė 437 parduotuvės, įmonėje dirbo daugiau kaip 8 tūkst. darbuotojų.

„Maxima Grupė" priklauso „Vilniaus prekyba" įmonių grupei - vienai didžiausių prekybos bendrovių Baltijos šalyse ir Centrinės bei Rytų Europos regione.

Informaciją žiniasklaidai teikia:

Ernesta Dapkienė

„Maxima Grupė" komunikacijos ir korporacinių reikalų vadovė

Mob.: +370 611 43548

El. paštas: ernesta.dapkiene@maximagrupe.eu