2018-05-13 13:46:25

Ką prognozuojame transplantacijos laukiantiems?

2018-05-13 Lietuvos asociacija „Gyvastis“

Gegužės 12 dieną (šeštadienį) VšĮ „TrenkTuras“ organizuotame pėsčiųjų žygyje Liepojoje, dalyvavo ir Asociacija „Gyvastis“, vienijanti žmones, gyvenančius su persodintais organais (inkstu, širdimi, kepenimis, plaučiais) arba laukiančius organo transplantacijos. Asociacijos nariai į Liepoją  susirinko kilniam tikslui – perduoti žinutę apie organų donorystės prasmę.

„Dėl organų donorystės šeimos nepraranda savo artimųjų, simboliška, kad ir „Eurovizijos“ finale apie tokius santykius dainavo Ieva Zasimauskaitė dainoje „Kol myliu.“, - sako Irma Juodienė, gyvenanti 17 metų su mamos dovanotu inkstu.

„Eurovizijos“ dalyviams iš anksto prognozuojamos vietos finaliniame koncerte. O laukiantiems savojo donoro, niekas negali prognozuoti, kada Jis atsiras ir kada gyvenimas pasikeis... Ar šie žmonės gyvens, labai priklauso ir nuo visuomenės nuomonės, nuo pritarimo donorystei.

Taip simboliška, kad tą pačia dieną Lisabonoje (Portugalijoje) dainavo pernai metų konkurso nugalėtojas Salvadoras Sobralis, gyvenantis su donoro širdimi. O Liepojoje (Latvijoje) už donorystę ėjo žmonės, kurie dėkingi gyvenimui už gautą antrą gyvenimo šansą, kurie susiję su organų donoryste ir skleidžia žinią visuomenei.

Daugiau informacijos:

Aušra Degutytė