2018-05-13 16:59:06

Bendra Lietuvos, Latvijos ir Estijos pilių ir dvarų asociacijų spaudos konferencija

Maloniai kviečiame į bendrą Lietuvos, Latvijos ir Estijos pilių ir dvarų asociacijų spaudos konferenciją, kuri vyks 2018 m. gegužės 17 d., ketvirtadienį, 13.00–15.00 Latvijos šimtmečio informacijos centre Rygoje (Latvijos nacionalinė biblioteka, Mūkusalas g. 3). Žiniasklaidai ir visuomenei bus pristatytas tarptautinis kelionių projektas „PAŽINKIME BALTIJOS PILIS IR DVARUS – ŠVĘSKIME KARTU“.

Trijų šalių pilių ir dvarų asociacijos pirmąkart kartu rengia tarptautinį projektą, padėsiantį atskleisti šių šalių dvarų tinklo tankumą, pabrėžti dvarų, kaip kultūrinės, ekonominės ir regioninės raidos variklių, svarbą praeityje ir dabar.

Švęsdamos valstybingumo atkūrimo šimtmečius, Lietuva, Latvija ir Estija sujungia savo jėgas, simboliškai tęsdamos Baltijos kelią.

„Pažinkime Baltijos pilis ir dvarus“ – tai kelionių projektas ir „žaidimas“, skatinantis lankytis ir pažinti visų trijų Baltijos valstybių kultūros paveldo objektus.

Pažinimo ir kelionių projekto simbolis yra raktas kaip užuomina į pilį ar dvarą, kaip galimybė atverti duris į naujus kultūrinio paveldo atradimus. Lankytojai rinks simbolinius pilių ir dvarų raktus kaip patirties prisiminimą ir patirto įkvėpimo ženklą.

Kviečiame į dvarus, jau gerai žinomus, kruopščiai restauruotus, vykdančius aukšto lygio kultūrines veiklas, o taip pat ir į mažesnius, į tuos, kurie dar tik atgimsta.

Gegužės 24 d. 12.00 Alantos dvare kelionių po Lietuvos dvarus pradžios renginys. Simbolinio rakto perdavimas pirmam lankytojui, atversime pirmojo Lietuvos dvaro duris ir pakviesime domėtis ir keliauti po dvarus visuomenę.

Pagarbiai,

Vilma Dečkutė Žukauskienė, atsakingoji sekretorė
Lietuvos pilių ir dvarų asociacija
projektai@dvarai.lt