2018-05-14 14:10:10

LGL kviečia į „Vaivorykštės dienų" 2018 spaudos konferenciją

Nacionalinė LGBT* teisių organizacija LGL, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos Seimo nare Aušrine Armonaite, Tarptautinės dienos prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją (angliškas akronimas „IDAHOT") proga maloniai kviečia spaudos atstovus dalyvauti spaudos konferencijoje „LGBT* žmogaus teisių situacija Lietuvoje: tarp draudimų kultūros ir progreso", kuri vyks gegužės 16 d. 10 val. Seimo spaudos konferencijų salėje (II rūmai, 2 aukštas).

Spaudos konferencijos metu bus aptariamos šios temos: Lietuvos pozicija kasmetiniame tarptautinės LGBTI organizacijos „ILGA-Europe" rengiamame „Vaivorykštės indekse"; Nacionalinės LGBT* teisių organizacijos LGL atlikto homofobinių patyčių Lietuvos mokyklose tyrimo rezultatai; „Vaivorykštės dienų" 2018 festivalio programa bei planai artėjančiam „Baltic Pride" 2019 festivaliui Vilniuje.

Spaudos konferencijoje dalyvaus LR Seimo narė Aušrinė Armonaitė, Nacionalinės LGBT* teisių organizacijos LGL vadovas Vladimir Simonko, JAV organizacijos GLSEN tyrimų ir strategijos vadovas dr. Joseph'as G. Kosciw ir Nacionalinės LGBT* teisių organizacijos LGL komunikacijos koordinatorė Eglė Kuktoraitė.

LGL kviečia į vaivorykštės spalvų perėjos atidarymo renginį

Nacionalinė LGBT* teisių organizacija LGL, pažymėdama Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją (angliškas akronimas „IDAHOT"), maloniai kviečia spaudos atstovus į vaivorykštės spalvų perėjos atidarymo renginį, kuris vyks š. m. gegužės 16 dieną 18.30 val.

Ši Vilniaus miesto širdyje esanti perėja yra strategiškai reikšminga Vilniaus miesto LGBT bendruomenei, nes jungia LGBT bendruomenės centrą (Pylimo g. 21) ir LGBT bendruomenės narių susibūrimo vieta neoficialiai laikomą džiazo klubą „Paviljonas" (Pylimo g. 21B). Vaivorykštės spalvų perėja LGBT bendruomenei reikšmingoje vietoje leis Vilniaus miesto gyventojams bei svečiams parodyti, jog Vilnius yra atviras ir LGBT bendruomenei draugiškas miestas.

Vaivorykštės spalvų perėjos „atidarymo" renginys taps „Vaivorykštės dienų" 2018 festivalio programos inauguravimo akcentu. Šiame renginyje dalyvaus Lietuvos Respublikos Seimo nariai, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai, LGBT bendruomenės nariai, Vilniaus miesto gyventojai bei svečiai. Atidarymo renginio metu bus išskleista simbolinė 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliava, simbolizuojanti vietinės LGBT bendruomenės solidarumą su valstybingumo šimtmetį švenčiančia Lietuvos visuomene.

Paremk aktyvius veiksmus už lygybę, LGBTQI žmonių teisių atstovavimą ir bendruomenei skirtus renginius, įvairovę bei pilietines iniciatyvas.

Norėdami atsisakyti naujienlaiškio, siųskite laišką adresu | office@gay.lt

Informacijos rengėjas - asociacija LGL. Naujienlaiškį remia Atviros visuomenės fondas ir Šiaurės Ministrų Taryba. Daugiau informacijos www.lgl.lt ir www.atviri.lt.

Ieškokite mūsų:

Norėdami užsisakyti naujienlaiškį, siųskite laišką adresu | office@gay.lt