2018-05-15 15:27:00

2018 m. gegužės 15 d. pranešimas žiniasklaidai

SPAUDOS KONFERENCIJŲ SALĖJE

10 val.

įvyks Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narės Aušrinės Armonaitės spaudos konferencija „LGBT žmogaus teisių situacija Lietuvoje: tarp „draudimų kultūros" ir progreso". Spaudos konferencija rengiama Tarptautinės dienos prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją proga. Renginio metu bus aptariama Lietuvos pozicija kasmetiniame „Vaivorykštės indekse" (rengia tarptautinė organizacija ILGA-Europe) ir homofobinių patyčių Lietuvos mokyklose tyrimo rezultatai (atliko Nacionalinės LGBT teisių organizacija LGL).

Spaudos konferencijoje dalyvauja: dr. Džozefas Dž. Kočivas (Joseph G. Kosciw), JAV organizacijos GLSEN tyrimų ir strategijos vadovas, Vladimiras Simonko, Nacionalinės LGBT teisių organizacijos LGL vadovas ir Eglė Kuktoraitė, Nacionalinės LGBT teisių organizacijos LGL komunikacijos koordinatorė.

11 val.

įvyks Seime rengiamos akcijos „Širdies diena" dalyvių spaudos konferencija. Prelegentai: sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga, prof. Rimantas Benetis, prof. Renaldas Jurkevičius, prof. Raimondas Kubilius, prof. Gintarė Šakalytė, prof. Remigijus Žaliūnas ir doc. Jurgita Plisienė. Daugiau informacijos galima rasti čia.

Spaudos konferencijos transliuojamos tiesiogiai internetu ir Seimo „YouTube" paskyroje. Stebintiems transliacijas yra galimybė užduoti klausimus prelegentams. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą bus matoma tik spaudos konferencijos metu. Esant galimybei, į nespėtus atsakyti klausimus spaudos konferencijos dalyviai atsakys po spaudos konferencijos el. paštu.

Internete ir Seimo „YouTube" paskyroje galima rasti spaudos konferencijų įrašus.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento