2018-05-15 15:52:21

Diskusija apie natūralų kailį Seime. Ekonominė nauda, tvarumas ir etika - misija įmanoma?

Trečiadienį gegužės 16 d. 14 -16 val. LR Seime (Spaudos konferencijų salė, Seimo II rūmai, Gedimino pr. 53, Vilnius) vyks tarptautinė konferencija  „Kailininkystė Lietuvoje ir Europoje".

Renginio metu kalbės kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, pasaulines kailių rinkos tendencijas pristatys organizacijos FUR EUROPE, vienijančios visą Europos kailių sektorių - nuo ūkininkų, perdirbėjų iki dizainerių ir pardavėjų - direktorė Mette Lykke Nielsen, mūsų šalies situaciją analizuos Lietuvos žvėrelių augintojų asociacijos pirmininkas Česlovas Tallat-Kelpša, asmenine patirtimi dalinsis iš emigracijos grįžusi UAB „Stankūnų kailių ferma" vadovė Rasa Salygienė.

Pastaraisiais metais Lietuvos visuomenėje ir žiniasklaidoje atsiranda gyvūnų teisių aktyvistų pareiškimų apie neva nepakankamą gyvūnų gerovę kailinių žvėrelių fermose, nors Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai neturi pastabų ūkininkams. Tad šio renginio tikslas - pateikti tikrus faktus apie didelę pridėtinę vertę kuriantį kailininkystės sektorių, darbo vietas jame, ekonominius rodiklius, indėlį į aplinkosaugą ir modernų gyvūnų gerovės užtikrinimą. Konferencijos metu ne tik išgirsite oficialius pranešimus, bet ir sutiksite ūkininkus, galėsite išgirsti jų istorijas, be to, vyks Europoje  pripažintos kailio aksesuarų dizainerės Daivos Morkūnienės dirbinių paroda.

Pagarbiai,

Austė Korbutė