2018-05-16 11:37:09

„YIT Kausta" atsigręžia į Klaipėdą - centre vystys naują NT projektą

Informacija žiniasklaidai

2018 m. gegužės 17 d.

Nors pastaruoju metu netyla kalbos apie savotišką renesansą išgyvenantį Kauną, atgimimo ženklų, ypač nekilnojamojo turto (NT) rinkoje, vis dažniau galima pastebėti ir Klaipėdoje. Į šį miestą po beveik dešimtmečio pertraukos grįžta ir darnios NT plėtros bei statybų bendrovė „YIT Kausta". Ji Klaipėdos centre, Bijūnų gatvėje, pradeda statyti naują daugiabutį gyvenamąjį namą. Anksčiau uostamiesčio centre bendrovė sėkmingai įgyvendino projektus „Minijos banga",  „Jurginai" ir „Bijūnai".

Naujo keturių aukštų modernaus daugiabučio su požemine automobilių stovėjimo aikštele statybas planuojama baigti 2019 metų vasarą - šiuo metu jau yra pradėti statybų aikštelės paruošimo darbai. Užbaigus statybas Klaipėdos miesto gyventojai galės įsikurti 52 naujuose butuose, kurių plotas sieks nuo 30 iki 75 kv. m.

Naujasis daugiabutis iškils visai šalia Klaipėdos senamiesčio ir Smiltynės perkėlos, iki kurių nuo būsimo pastato - vos keliolika minučių kelio pėsčiomis. Šalia taip pat yra gerai išvystyta viešojo transporto ir paslaugų infrastruktūra, kitų naujų daugiabučių kaimynystė.

„Klaipėda yra strategiškai svarbus Lietuvos miestas. Pastaruoju metu čia stebimos pramonės ir paslaugų sektoriaus augimo tendencijos. Vis tik uostamiestyje dar trūksta šiuolaikiškų, patogioje miesto vietoje esančių būstų - tokių, kokie Vilniuje ir Kaune aktyviai statomi jau ne vienerius metus. Kurį laiką stebime palankius ženklus Klaipėdoje vystyti ilgalaikę vertę turinčių gyvenamųjų namų projektus ypač patraukliose miesto vietose. Savo klientams užtikriname aukštą darbų kokybę ir efektyviai dirbančią garantinę priežiūrą, sutvarkome namus supančią aplinką, padedame įsteigti bendriją, kad gyventojai kasdieninius klausimus spręstų subūrę draugišką bendruomenę. - sako „YIT Kausta" generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Anot K. Vanago, pagrindiniai klaipėdiečių kriterijai būstui yra panašūs į kitų didžiųjų miestų gyventojų - ieškoma šiuolaikiško ir patogioje miesto vietoje esančio būsto. Paklausiausi čia - vidutinio dydžio butai su kokybiška apdaila.

Šalia statomo naujo daugiabučio Bijūnų gatvėje numatyta įrengti vaikų žaidimo aikšteles, sukurti žaliąsias erdves ir nutiesti pėsčiųjų takus. Teritorijoje taip pat bus įrengti šviestuvai.

Šiuo metu „YIT Kausta" stato „Philip Morris Lietuva" sandėliavimo patalpas Klaipėdoje, verslo centrus „Duetto II" bei „3 burė" Vilniuje, gyvenamuosius namus „Raitininkų sodas" sostinėje, „Šilo namai" ir „Piliamiestis" Kaune,", pramonės ir sandėliavimo pastato bei medicininės įrangos gamyklas Kauno LEZ teritorijoje, bei pastatų kompleksą Babtų k. Kauno raj.

Apie statytoją „YIT Kausta" įmonių grupę

Statybų ir darnios NT plėtros bendrovė „YIT Kausta" priklauso didžiausiam Suomijos statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation". Suomijos statybos paslaugų koncernas veikia nuo 1912 m. Tai viena didžiausių statybos paslaugų įmonių grupių Šiaurės Europoje, veikiančių vienuolikoje šalių.

Nuo 1966 m. Lietuvoje veikiančią įmonių grupę „YIT Kausta" sudaro viena didžiausių Lietuvoje rangos, statybos paslaugų ir komercinio nekilnojamojo turto vystymo įmonių UAB „YIT Kausta" bei gyvenamosios statybos objektų tiesioginiais pardavimais ir projektų plėtra užsiimanti UAB „YIT Kausta būstas".

Daugiau informacijos:

Akvilė Varanauskienė