2018-06-05 13:11:33

Seimo nariai dalyvaus Baltijos valstybių valstybingumo 100-mečio minėjime Berlyne

2018 m. birželio 5 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo nariai Kęstutis Masiulis, Žygimantas Pavilionis ir Virginija Vingrienė birželio 5-6 dienomis lankysis Berlyne (Vokietijos Federacinė Respublika). Parlamentarai dalyvaus Bundestago Baltijos šalių grupės pirmininko Aloyzo Karlo (Alois Karl) iniciatyva organizuojamame Baltijos valstybių valstybingumo 100-mečio minėjime. Renginio metu vyks diskusija „Baltijos šalių saugumas - Europos saugumas".
Seimo nariai susitiks su Bundestago Užsienio reikalų ir Gynybos komitetų pirmininkais, kitų komitetų nariais, Užsienio reikalų ministerijos įgaliotine santykiams su valstybėmis narėmis ir regioniniam bendradarbiavimui Sibile Zog (Sybille Sorg), įtakingomis Vokietijos ir JAV užsienio bei saugumo politikos organizacijomis, kanclerės Angelos Merkel patarėjais ir kt.
Susitikimų Vokietijoje metu taip pat numatoma pristatyti šiais metais, rugpjūčio 22 d., Vilniuje organizuojamą Prezidento Valdo Adamkaus vardo konferenciją, kurioje bus aptariamos grėsmės nacionaliniam saugumui ir laukiama aukštų politikų iš Vokietijos ir kitų šalių.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento