2018-06-05 14:43:32

Pristatomi 3 nacionaliniai pedagogų rengimo centrai

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJOS
KOMUNIKACIJOS SKYRIUS
Valstybės biudžetinė įstaiga, A. Volano g. 2/7, 01516 Vilnius, tel. (8 5)  219 1225 / 219 1229, faks. (8 5)  261 2077, el. p. smmin@smm.lt, http://www.smm.lt. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 188603091
____________________________________________________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI          2018-06-05    Nr. 7.1.14-VI-

Pristatomi 3 nacionaliniai pedagogų rengimo centrai

Balandžio 6 d., trečiadienį, 13 val. kviečiame į 3 nacionalinių pedagogų rengimo centrų pristatymą-diskusiją visuomenei ir švietimo bendruomenei. Pedagogų rengimo pokyčius pristatys švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Vilniaus universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas ir Šiaulių universitetas supažindins su kuriamų nacionalinių pedagogų rengimo centrų planais. Pristatymas vyks Švietimo ir mokslo ministerijoje, Kolegijų salėje (A. Volano g. 2, 3 aukštas).

Renginyje dalyvaus mokytojų ir mokyklų vadovų profesinių sąjungų ir asociacijų, moksleivių sąjungos, savivaldybių švietimo skyrių atstovai, mokytojai, kiti socialiniai partneriai.

Trijų pedagogus rengiančių centrų Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose kūrimas numatytas Seimo patvirtintame valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plane. Sutelkus geriausias tyrėjų ir dėstytojų pajėgas plačios aprėpties universitetuose, atsiras daugiau galimybių siūlyti šio laikmečio iššūkius ir tarptautinius standartus atitinkančias studijų programas, kviestis dėstytojų iš užsienio.

Pristatyme kviečiame dalyvauti žiniasklaidos atstovus.

Renginio trukmė: 13-14.30 val.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius