2018-06-05 17:38:49

Informacija dėl teisėsaugos vykdomo tyrimo

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas vykdo ikiteisminį tyrimą dėl prieš 6 metus Šiaulių banko suteikto kredito aplinkybių - šis kreditas siejamas su verslininku Vladimiru Romanovu ir su juo susijusių fizinių bei juridinių asmenų galimai įvykdytais neteisėtais veiksmais.

2012 metais, iki Ūkio banko bankroto paskelbimo, su V. Romanovu susijusiai bendrovei Šiaulių bankas išdavė kreditą, kurio grąžinimui užtikrinti buvo taikyta nekilnojamojo turto hipoteka. Šiuo metu kredito sutartis yra pasibaigusi, ir tai jokios įtakos Šiaulių banko veiklos rezultatams neturės.

Vykdant tyrimą, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pareiškė įtarimus keliems banko administracijos darbuotojams. Įtarimai galimai yra reiškiami pagal su V. Romanovu susijusių asmenų ir šiame tyrime įtariamųjų asmenų pateiktus parodymus.

Suteikdamas kreditą, Šiaulių bankas laikėsi visų kredito įstaigoms keliamų reikalavimų bei su kredito išdavimu susijusių procedūrų. Pareikštus įtarimus bankas vertina kaip formalų procesinį teisėsaugos veiksmą ir tiki, kad išsiaiškinus situaciją ir teisėsaugai atlikus reikiamus tyrimo veiksmus, įtarimai darbuotojams bus panaikinti.

Svarbu pabrėžti, kad vykstantis procesas neturi įtakos banko veiklos tęstinumui ir kasdieniniam darbui. Bankas atitinka visus banko veiklai keliamus reikalavimus ir normatyvus, o prisiimti įsipareigojimai klientams yra ir bus vykdomi. Apie vykstantį tyrimą Šiaulių bankas informavo Lietuvos banką, ši informacija taip pat paskelbta per vertybinių popierių biržą Nasdaq Vilnius.

Bankas bendradarbiauja su tyrimą vykdančiomis institucijomis ir pasirengęs atsakyti į visus teisėsaugos keliamus klausimus. Šiaulių bankas siekia, kad tyrimas būtų vykdomas profesionaliai, taip pat yra suinteresuotas objektyvia ir operatyvia tyrimo eiga.

Vadovaujantis ikiteisminius tyrimus reglamentuojančiais teisės aktais ir siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, daugiau informacijos kol kas atskleisti negalime.

Daiva Grikšienė, Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorė, el. p. daiva.griksiene@sb.lt, tel. (8 41) 420 564.