2018-06-06 15:31:37

Vilniuje vyks aukščiausio lygio Europos Sąjungos valstybių ir institucijų komunikatorių susitikimas

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-06-06

Pranešimas spaudai

Birželio 7-8 dienomis Vilniuje vyks neformalaus aukščiausio lygio Europos Sąjungos (ES) valstybių narių ir institucijų viešųjų ryšių pareigūnus ir komunikacijos ekspertus vienijančio „Venecijos klubo" susitikimas. Užsienio reikalų ministerijos organizuojamame susitikime sveikinimo žodį dalyviams tars ministras Linas Linkevičius.

Apie 90 komunikacijos lyderių Vilniuje diskutuos, kaip stiprinti atsparumą dezinformacijai ir propagandai, ypač artėjant 2019 metų rinkimams į Europos Parlamentą, kaip skatinti  visuomenės pasitikėjimą valdžios institucijomis, aptars komunikacijos pajėgumų valstybinėse institucijose stiprinimo iššūkius. Renginio metu tikimasi patvirtinti dokumentus, skatinančius ugdyti valstybių bei jų visuomenių atsparumą dezinformacijai skaitmeninėse erdvėse.

Renginyje dalyvaus ir pranešimus skaitys aukšto rango komunikacijos pareigūnai ir ekspertai, tarp jų - Jaume Duch Guillot, Europos Parlamento atstovas spaudai, Mike Hanley, Pasaulio ekonomikos forumo skaitmeninės komunikacijos vadovas, Silvio Gonzato, Europos išorinės veiksmų tarnybos departamento generalinis direktorius, Alex Aiken, Jungtinės Karalystės Vyriausybės Komunikacijos biuro generalinis direktorius, Chris Riley, NATO Strateginės komunikacijos vadovas bei kiti ES valstybių narių institucijų padalinių atsakingų už komunikaciją vadovai.

Venecijos klubas - 1986 metais įkurta neformali ES aukšto lygio komunikacijos pareigūnų grupė, kuri kasmet organizuojamuose susitikimuose aptaria aktualiausius klausimus ir iššūkius, dalinasi patirtimi ir geriausia praktika komunikacijos srityje.

Birželio 7 dieną, 9 val. ryto kviečiame žiūrėti tiesioginę ministro Lino Linkevičiaus atidarymo kalbos transliaciją URM Twitter puslapyje (@LithuaniaMFA).

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube