2018-06-06 15:56:02

Vilnius
2018-06-07
Teismas suteikė galimybę šalims bylą išspręsti taikiai
Vilniaus apygardos administracinis teismas atidėjo Pakuočių tvarkymo organizacijos ir Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento ginčo nagrinėjimą, pakuotes gaminančioms ir importuojančioms bendrovėms (šioje byloje - tretiesiems suinteresuotiems asmenims) paprašius teismo suteikti galimybę sudaryti taikos sutartį.
Viešoji įstaiga „Pakuočių tvarkymo organizacija" kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (Vilniaus RAAD) 2017-12-18 sprendimą, kuriuo buvo patvirtintas patikrinimo aktas. Kaip teigia pareiškėja, šiuo Vilniaus RAAD sprendimu buvo panaikinti jos išrašyti patvirtinimai, kurie tretiesiems suinteresuotiems asmenims suteikė mokesčio už teršimą pakuočių atliekomis lengvatą. Pasak pareiškėjos, šis sprendimas priimtas Vilniaus RAAD viršijant jam teisės aktais suteiktą kompetenciją, pažeidžiant procedūras. Viešoji įstaiga „Pakuočių tvarkymo organizacija" teigia, kad tretieji suinteresuoti asmenys iki 2018-02-15 į valstybės biudžetą turėjo sumokėti 14 427 056,62 Eur mokesčių už aplinkos teršimą pakuočių atliekomis, o pareiškėja turėjo atlyginti jų patirtus nuostolius, kurie lygūs sumokėtiems mokesčiams.
Pakuotes gaminančios ir importuojančios bendrovės (tretieji suinteresuoti asmenys) prašė teismo suteikti galimybę šį ginčą su Vilniaus RAAD išspręsti taikiai - sudarant taikos sutartį. Tokiam prašymui pritarė ir VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija" bei Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas. Teismas patenkino šį prašymą ir kitą teismo posėdį paskyrė rugsėjo 12 d.

Cituojant ar platinant šią informaciją būtina nuoroda į informacijos šaltinį.

Kontaktai žiniasklaidai:
Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė
Vilniaus apygardos administracinio teismo
pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene ir žiniasklaida
Tel. (8 5) 264 1270, mob. 8 69 816 692
el. paštas  sigita.baltaduone@teismas.lt