2018-06-07 09:56:12

INFORMACIJA ŽINIASKLAIDAI
2018-06-07

Seime įregistruotas projektas panaikins neįgaliųjų diskriminaciją

Ilgus metus žmonių su negalia problemos buvo ignoruojamos, todėl, keičiantis visuomenei, į viešumą iškyla vis daugiau situacijų, kurios verčia gūžčioti pečiais, o neretai ir kelia pagrįstą pasipiktinimą.

Taip nutiko ir paaiškėjus, kad kairės kojos nevaldantis neįgalusis Klaipėdos Smiltynės perkėloje neturi teisės į bilieto kainos kompensaciją, nors tokioje pat situacijoje atsidūręs dešinės kojos nevaldantis asmuo keltu į Kuršių neriją ir atgalios keliauja nemokamai.

„Tokios spragos įstatymuose atsiranda tuomet, kai į jų leidybą neįtraukiami žmonės su negalia. Akivaizdu, kad su sunkumais nesusiduriantiems žmonėms sudėtinga suprasti neįgaliųjų gyvenimo specifiką, todėl ir atsiranda švelniai tariant keistų situacijų", - įsitikinęs Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkas Justas Džiugelis, įregistravęs projektą, pagal kurį teisė į bilieto kompensaciją bus suteikta visoms transporto priemonėms, kurias vairuoja patys žmonės su negalia arba yra jomis vežami.

Justas Džiugelis
LR Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkas