2018-06-07 10:25:43

Lietuva prisideda prie Kolumbijos sporto diplomatijos iniciatyvos

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-06-07

Pranešimas spaudai

Lietuva prisideda prie Kolumbijos sporto diplomatijos iniciatyvos

Birželio 7 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius priėmė Lietuvoje viešinčią mergaičių krepšinio komandą iš Kolumbijos. Krepšininkės Lietuvoje lankosi dvi savaites, nes dalyvauja Kolumbijos užsienio reikalų ministerijos vykdomoje sporto diplomatijos iniciatyvoje, prie kurios prisideda ir Lietuva.

Sporto diplomatijos iniciatyva skirta nuo ginkluoto konflikto Kolumbijoje nukentėjusių regionų vaikų ir paauglių integracijai ir prevencijai nuo įtraukimo į organizuoto nusikalstamumo grupuotes, kurios yra vis dar paplitusios atokiuose Kolumbijos regionuose. Pasitelkiant įvairias sporto šakas, siekiama skatinti tarpkultūrinį dialogą, socialinį įtraukimą, sveiką gyvenimo būdą, plėsti akiratį. Tam organizuojami tarptautiniai mainai, stovyklos. Jau įvyko daugiau nei 100 mainų daugiau nei 42 šalyse, kuriuose dalyvavo per 1600 vaikų ir paauglių.

Lietuva remia taikos susitarimo, pasirašyto 2016 m. tarp Kolumbijos Vyriausybės ir Kolumbijos ginkluotųjų revoliucinių pajėgų (FARC), įgyvendinimą. Pernai per Europos Sąjungos Patikos fondą Kolumbijai Lietuva skyrė 12 tūkst. eurų. Šio fondo pagrindinis uždavinys - greitai ir veiksmingai įveikti konflikto padarinius Kolumbijoje bei atkurti socialinį ir ekonominį šalies potencialą, didžiausią dėmesį skiriant kaimo vietovių infrastruktūros atstatymui.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube