2018-06-07 11:04:24

Ministras pasveikino ES valstybių ir institucijų komunikatorių susitikimo dalyvius

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
     Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-06-07

Pranešimas spaudai

Birželio 7 diena užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino Vilniuje prasidėjusio neformalaus aukščiausio lygio Europos Sąjungos valstybių narių ir institucijų viešųjų ryšių pareigūnus ir komunikacijos ekspertus vienijančio „Venecijos klubo" susitikimo dalyvius.

„Svarbu dirbti kartu, suvienyti jėgas kovodami su propaganda, netikromis naujienomis. Tai nėra žodžio laisvės ribojimas, bet kova, visų pirma, su melu. Melas negali būti laikomas alternatyviu požiūriu. Kalbėdami apie strateginę komunikaciją nekalbame apie cenzūrą, kalbame apie komunikaciją, kuri yra įtikinama, paaiškinama ir suteikianti alternatyvius informacijos šaltinius”, - atidarymo kalboje  sakė ministras.

Renginyje dalyvauja ir pranešimus skaito aukšto rango komunikacijos pareigūnai ir ekspertai, tarp jų - Jaume Duch Guillot, Europos Parlamento atstovas spaudai, Mike Hanley, Pasaulio ekonomikos forumo skaitmeninės komunikacijos vadovas, Silvio Gonzato, Europos išorinės veiksmų tarnybos departamento generalinis direktorius, Alex Aiken, Jungtinės Karalystės Vyriausybės Komunikacijos biuro generalinis direktorius, Chris Riley, NATO Strateginės komunikacijos vadovas bei kiti ES valstybių narių institucijų padalinių atsakingų už komunikaciją vadovai.

„Venecijos klubo" susitikimo Vilniuje dalyviai diskutuos, kaip stiprinti atsparumą dezinformacijai ir propagandai, ypač artėjant 2019 metų rinkimams į Europos Parlamentą, kaip skatinti  visuomenės pasitikėjimą valdžios institucijomis, aptars komunikacijos pajėgumų valstybinėse institucijose stiprinimo iššūkius. Renginio metu tikimasi patvirtinti dokumentus, skatinančius ugdyti valstybių bei jų visuomenių atsparumą dezinformacijai skaitmeninėse erdvėse.

Venecijos klubas - 1986 metais įkurta neformali ES aukšto lygio komunikacijos pareigūnų grupė, kuri kasmet organizuojamuose susitikimuose aptaria aktualiausius klausimus ir iššūkius, dalinasi patirtimi ir geriausia praktika komunikacijos srityje.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube