2018-06-07 11:18:19

„Skinest Rail“ sieks iš Lietuvos Susisiekimo ministerijos prisiteisti kompensaciją už grupės reputacijai padarytą žalą

Didžiausia Baltijos šalyse privati geležinkelio paslaugų bendrovė „Skinest Rail AS“ kreipsis į teismą dėl vakar Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijos paskelbtų teiginių esą Estijos bendrovė kelia grėsmę nacionaliniam Lietuvos saugumui.

Lietuvos žiniasklaida trečiadienį paskelbė Susisiekimo ministerijos pranešimą, kuriame teigiama, kad „Skinest Rail AS“ savininkas Olegas Osinovskis turi ryšių su užsienio šalių institucijomis, juridiniais ar fiziniais asmenimis, keliančiais grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Remdamasi šiais teiginiais, valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ atsisakė pasirašyti 3 milijonų eurų vertės sutartį su „Skinest“ grupei priklausančia bendrove „Skinest Baltija“.

„Mums nesuvokiami šie visiškai nepagrįsti pareiškimai. Ir, tiesą sakant, per 25 veiklos metus mes pirmą kartą susiduriame su tokiomis konkurentų kovos technologijomis. Viešai pasigirdę teiginiai neturi jokio pagrindo, tačiau bendrovės reputacijai daro akivaizdžią žalą, įvertinamą ir realiais finansiniais nuostoliais. Mes naudosime visas teisines priemones ir sieksime kompensuoti tiek reputacijos, tiek finansinius nuostolius. Teisininkai jau rengia dokumentus teismui“, - sakė „Skinest Rail AS“ tarybos narė Julijana Polianskaja.

Ji pažymėjo, kad antrinė grupės įmonė „Skinest Baltija“ jau 14 metų yra vienas didžiausių Lietuvos geležinkelio paslaugų rinkos žaidėjų. Bendrovė „Lietuvos geležinkelių“ rengtame pabėgių pirkimo konkurse atitiko visas sąlygas ir pateikė geriausią  pasiūlymą, todėl pelnytai buvo pripažinta nugalėtoja.

J. Polianskaja taip pat pažymėjo, kad „Lietuvos geležinkelių“ pareiškimas, kad jie ketina peržiūrėti anksčiau su „Skinest Baltija“ sudarytas sutartis, ir abejonės dėl galimo bendrovės dalyvavimo būsimuose konkursuose kelia ne mažesnį nerimą.

„Teiginiai, kad „Skinest“ turi ryšių su užsienio institucijomis ir asmenimis, kurie esą kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, gali būti pritaikyti bet kokiam tarptautiniam verslui. Joks verslas negali išvengti kontaktų su institucijomis ir verslo subjektais tose šalyse, kuriose jis pats veikia ar turi antrinių įmonių“, - pridūrė „Skinest Rail“ valdybos narys Tomas Petraitis.

„Skinest Rail“ yra bendrovių grupė, teikianti įvairias geležinkelio paslaugas, įskaitant riedmenų nuomą ir remontą, dalių tiekimą, geležinkelio statybos medžiagų pardavimą ir geležinkelio remontą bei statybą. Didžioji „Skinest Rail“ verslo dalis sutelkta ES šalyse. Grupė yra investavusi Lietuvoje, jos įmonės čia kasmet sumoka daugiau nei 2 mln. eurų mokesčių į šalies biudžetą. „Skinest Rail“ veikia 15 valstybių, įskaitant Lenkiją, Latviją, Estiją,  Suomiją, Vokietiją, Kroatiją, Ukrainą, Rusiją, Gruziją ir kt.

Daugiau informacijos:

Tomas Petraitis