2018-06-08 08:44:21

Seimo LSDP frakcijos nario A. Syso pranešimas: parlamentaras registravo siūlymą mokesčių reformos įstatymui

2018 m. birželio 8 d. pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys Algirdas Sysas Vyriausybės pateiktai mokesčių sistemos reformos įstatymų projektams turi pasiūlymų. Seimo narys siūlo didesniu - 30 procentų (o ne 25 proc. kaip pateikta Vyriausybės) - tarifu apmokestinti gyventojų pajamų mokesčiu pajamas, kurios viršija 120 VDU.
„Vyriausybės siūlomos vadinamosios „Sodros" lubos ne tik didina atskirtį - daug uždirbantiems leidžia mėgautis sąlyginai mažesniais mokesčiais - bet ir palieka skylę valstybės biudžete. Todėl siūlau, kad iždo netektis būtų kompensuota didesniais pajamų mokesčio tarifais, taikant juos tiems didžiausiems atlyginimams", - sako A. Sysas.
Vyriausybė mokesčių sistemos pertvarkos įstatymų projektus pateikė Seimui šią savaitę ir pareiškė norus, kad Seimas juos patvirtintų iki gegužės pabaigos.

Daugiau informacijos:
Irmina Frolova-Milašienė