2018-06-08 13:54:24

SvarbesniŠMM birželio 11 d. - birželio 15 d. renginiai

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,
(8 5) 219 1229, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,
atsisk. sąsk. Nr.LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000
___________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI                                                                    2018-05-23 Nr. 7.1.14-37
Svarbesni birželio 11 d. - birželio 15 d. renginiai
Birželio 11 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Birželio 12 d. 10 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Seimo posėdyje, per kurį Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė skaitys metinį pranešimą (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Birželio 12 d. 11 val. Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (Saulėtekio al. 7, Vilnius) švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė apdovanos STEAM mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas" geriausių darbų autorius. Pirmosios vietos laimėtojai - 29 mokiniai ir 10 mokytojų bus apdovanoti kelione į Suomijos Helsinkio mokslų centrą „Heureka", o II ir III vietos laimėtojai - ŠMM diplomais ir dovanomis.
Konkurse dalyvavo 280 mokinių, buvo gautas 81 darbas. Konkurso darbų tematika - fizikos, chemijos, biologijos eksperimentai ir jų integraciniai ryšiai. Mokiniai kėlė hipotezes, numatė būsimų eksperimentų tikslą ir uždavinius, planavo eigą, eksperimentus fiksavo trumpuose filmuose. Konkursą kasmet organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Birželio 13 d. 9 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Birželio 13 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės posėdyje ir pasitarime (Gedimino pr. 11, Vilnius).

Birželio 14 d. 10 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Gedulo ir vilties bei Okupacijos ir genocido dienų minėjime Seimo Kovo 11-osios salėje (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Birželio 15 d. 9 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus projekto „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai!" atidarymo renginyje, per kurį bus pristatyti nauji programos dalyviai ir pasveikinti 7-osios kartos programos mokytojai, šiemet baigiantys mokslo metus. Renginys vyks Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius).

Birželio 15 d. 10 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Ovaliojoje salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) vyks ministerijos ir Ugdymo plėtotės centro organizuojamas renginys, per kurį bus pateiktas informatikos turinio išbandymo pradiniame ugdyme I etapo apibendrinimas.
Dalyvaus dešimties mokyklų, kuriose vyksta projektas „Informatika pradiniame ugdyme", mokytojai ir vadovai, mokslininkai, savivaldybių atstovai.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius