2018-06-11 10:19:22

Prie „Maxima Grupės" stebėtojų tarybos prisijungė Jurgita Šlekytė

Pranešimas žiniasklaidai

2018 m. birželio 11 d.

„Maxima Grupės" stebėtojų tarybą papildė nauja narė - Jurgita Šlekytė. Ji taip pat išrinkta stebėtojų tarybos pirmininke ir pakeis iki šiol pastarąsias pareigas ėjusią Jolantą Bivainytę. Nuo birželio 1 d. J. Šlekytė paskirta UAB „Vilniaus prekybos" valdybos nare, prieš tai ji ėjo „Maxima Grupės" teisinių paslaugų vadovės pareigas. Grupės įmonėse J. Šlekytė dirba daugiau nei 10 metų.

„Ilgametė Jurgitos darbo patirtis grupėje kartu su jos teisine kompetencija bus labai naudinga šiame organizacijos veiklos etape, kai įgyvendinami strategiškai svarbūs plėtros projektai užsienio rinkose, vykdoma prekybos tinklų integracija Lenkijoje", - sako J. Bivainytė, „Vilniaus prekybos" valdybos pirmininkė.

„Galimybė prisijungti prie grupės stebėtojų tarybos šiuo aktyvios plėtros užsienio rinkose metu - įdomus asmeninis iššūkis. Dirbu organizacijoje daugiau nei dešimtmetį, puikiai pažįstu ją iš vidaus - tikiu, kad tai padės greitai perimti naujas pareigas. Stebėtojų tarybos funkcijos ir prioritetai nesikeis - sieksime užtikrinti strateginę „Maxima Grupės" veiklos priežiūrą", -  teigia J. Šlekytė.

„Maxima Grupės" stebėtojų tarybai taip pat priklauso: Ignas Staškevičius, „Vilniaus prekybos" grupės įmonių smulkusis akcininkas, Raimonda Kižienė, „Euroapotheca" valdybos pirmininkė ir generalinė direktorė, Marius Čatrauskas, „Vilniaus prekybos" valdybos narys ir Jolanta Bivainytė, „Vilniaus prekybos" valdybos pirmininkė bei holdingo METODIKA B. V. direktorė.

J. Šlekytę „Maxima Grupės" teisės vadovo pareigose pakeis Eugenijus Filonovas, prieš tai ėjęs „Vilniaus prekybos" valdybos nario pareigas.

Papildoma informacija

„Maxima Grupė" valdo prekybos tinklus „Maxima" (Baltijos šalyse), „Stokrotka" ir „Aldik" (Lenkijoje), „T-Market" (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora", veikiančią Lietuvoje ir Latvijoje.

2017 m. „Maxima Grupės" apyvarta, lyginant su 2016 m., augo 4,2 proc. iki 2,806 mlrd. eurų.

„Maxima Grupė" priklauso „Vilniaus prekyba" įmonių grupei - vienai didžiausių prekybos bendrovių Baltijos šalyse ir Centrinės bei Rytų Europos regione.

Informaciją žiniasklaidai teikia:

Ernesta Dapkienė

„Maxima Grupė" komunikacijos ir korporacinių reikalų vadovė

Mob.: +370 611 43548

El. paštas: ernesta.dapkiene@maximagrupe.eu