2018-06-11 11:19:07

Ministras L. Linkevičius atsisveikino su kadenciją baigiančiu Kazachstano ambasadoriumi

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-06-11

Pranešimas spaudai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius birželio 11 dieną susitiko su kadenciją baigiančiu Kazachstano Respublikos ambasadoriumi Bauržanu Muchamedžanovu. Ministras padėkojo ambasadoriui už Lietuvos ir Kazachstano dvišalių santykių skatinimą ambasadoriaus kadencijos metu.

„Lietuva ir Kazachstanas turi puikias galimybes toliau gilinti dvišalį bendradarbiavimą ekonomikos, transporto, švietimo, mokslo ir technologijų, sveikatos ir kitose abiems pusėms naudingose srityse. Neabejoju, kad šių metų gegužę pradėti vykdyti tiesioginiai skrydžiai tarp Astanos ir Vilniaus taip pat padės mums išnaudoti šį potencialą ir skatins turizmą", - sakė L. Linkevičius.

Ministras susitikimo metu akcentavo Lietuvos paramą gilesniam Kazachstano ir Europos Sąjungos bendradarbiavimui. Šiame kontekste labai svarbus ES ir Kazachstano tvirtesnės partnerystės ir bendradarbiavimo susitarimo, pasirašyto 2015 metų gruodžio 21 dieną, įgyvendinimas.

Nuo 2017 metų sausio 1 dienos Kazachstanas taiko bevizį režimą visų Europos Sąjungos ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos valstybių narių piliečių kelionėms iki 30 dienų. Lietuva ir Kazachstanas diplomatinius santykius užmezgė 1992 metų birželio 12 dieną.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube