2018-06-11 12:35:50

Vaikų vasaros poilsiui - daugiau kaip 1 mln. eurų

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,

(8 5) 219 1229, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,

atsisk. sąsk. Nr.LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000

___________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI                                                                    2018-06-11 Nr. 7.1.14-38

Šiais metais padidintas vaikų vasaros poilsio projektų finansavimas. Iš Europos socialinio fondo lėšų skirta 400 tūkst. eurų. Dar apie 900 tūkst. nusimačiusios savivaldybės, lėšų skirs ir Švietimo ir mokslo ministerija. Kartu sudėjus ES, valstybės biudžeto ir savivaldybių lėšas vaikų vasaros poilsiui teks daugiau kaip 1 mln. Eur.

ES lėšomis remiamas vaikų dalyvavimas stacionarių stovyklų programose. Paprastai tai padengia 30 proc. visos kainos. Vaikams iš socialiai remtinų šeimų, kaip ir kasmet, apmokama 95 proc. stovyklos kainos. Jokių specialių sąlygų nėra, dėl kompensacijos tėvams reikėtų pasiteirauti konkrečioje stovykloje, stovyklų sąrašas skelbiamas www.tapk.lt.

Per vasaros atostogas Švietimo ir mokslo ministerija biudžeto lėšomis finansuos ir neformaliojo vaikų švietimo projektus. Jiems remti ministerija yra numačiusi 150 tūkst. Eur. Iki birželio 15 d. dar vyksta konkursas, priimamos paraiškos. Vaikų dalyvavimas tokiose veiklose bus nemokamas.

Vaikai ir jų tėvai taip pat gali rinktis savivaldybių finansuojamas stovyklas. Pastarosios stovyklos taip pat nemokamos, kai kuriais atvejais gali kainuoti tik maitinimas ar kitos ne ugdymo paslaugos.

Daug veiklų vasarą vaikams siūlo ir akcijos „Atverk duris vasarai" dalyviai: apie 250 įvairių organizacijų beveik visose savivaldybėse vaikams rengs nemokamas edukacines programas. Tėvai ir vaikai norimą veiklą gali pasirinkti veiklų žemėlapyje   https://www.lmnsc.lt/atviros_edukacines_erdves_2018/?m=1.

Numatoma, kad įvairiose edukacinėse veiklose vasarą dalyvaus apie 50 000 šalies mokinių.

Komunikacijos skyrius

Tel. (8 5) 219 1197