2018-06-11 14:19:24

Ukrainos delegacija susipažįsta su Lietuvos geležinkelių ir Klaipėdos jūrų uosto veikla

Šiandien Susisiekimo ministerijoje viceministras Ričardas Degutis priėmė Ukrainos infrastruktūros viceministrą Jurijų Lavreniuką ir jo vadovaujamą delegaciją, kurioje – Valstybinės Ukrainos geležinkelių transporto administracijos, Ukrainos jūrų uostų administracijos ir Chersono uosto atstovai. Birželio 11–12 d. vykstančio vizito metu svečiai taip pat lankysis AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje.

Lietuvoje viešinti Ukrainos infrastruktūros ministerijos bei geležinkelius ir jūrų uostus administruojančių įmonių delegacija domisi Lietuvos transporto sektoriumi, didžiausiais infrastruktūros projektais ir bendradarbiavimo plėtojimo galimybėmis.

Susisiekimo ministerijoje svečiams pristatyti svarbiausi Lietuvoje įgyvendinami transporto infrastruktūros projektai – „Rail Baltica“ ir „Via Baltica“ bei numatoma Klaipėdos uosto plėtra. Šalys aptarė didėjančius krovinių pervežimus konteineriniu traukiniu „Vikingas“, abiejų šalių geležinkelių elektrifikavimo projektus, taip pat susisiekimo tarp Ukrainos ir Lietuvos jūrų uostų gerinimo galimybes. Lietuva kviečia Ukrainą aktyviau bendradarbiauti aviacijos srityje ir kviečia Ukrainos avialinijas atidaryti naujus su Lietuva jungiančius maršrutus.

Šiandien svečiai lankosi AB „Lietuvos geležinkeliai“, rytoj susipažins su Klaipėdos jūrų uostu.

Šalių bendradarbiavimas transporto srityje bus išsamiau aptartas liepos mėnesį Lvove vyksiančiame tarpvalstybinės Lietuvos ir Ukrainos komisijos posėdyje.

Susisiekimo ministerijos Komunikacijos skyrius