2018-06-11 14:30:33

AB „Achema” vadovai pažeidė kolektyvinę sutartį su darbuotojais

AB „Achema” vadovai, prognozuodami nuostolingus 2018 metus, vienašališkai nutarė stabdyti kolektyvinėje sutartyje numatytas išmokas nuo birželio 1 d. Pasak įmonės profesinės sąjungos atstovų, tai - grubus kolektyvinės sutarties pažeidimas.
Achemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Birutės Daškevičienės teigimu, toks scenarijus žaidžiamas jau ne pirmus metus, t. y. prisidengiant neigiamomis prognozėmis bloginamos sąlygos darbuotojams, tačiau, pasibaigus metams, skaičiuojami milijoniniai pelnai. Tuo metu iš darbuotojų atimtos premijos grąžinamos labai sunkiai, po ilgo laiko ir dalimis.
„Tai matėme ir 2013-aisiais, ir 2016-aisiais. Tik metai įpusėja, įmonės vadovai pradeda kalbėti apie nuostolingus metus ir karpyti darbuotojų darbo užmokesčio fondą. Šiemet darbuotojų sąskaita planuojama sutaupyti kelis šimtus tūkstančių eurų kas mėnesį. Tai skaudžiai paveiks darbuotojus, tačiau bendrovei toks sutaupymas didesnės įtakos neturės. Be to, prieš priimant sprendimus, darbdavys privalėjo tartis, konsultuotis. Daugelis esame „Achemos" patriotai ir linkime įmonei tik gero, vis tik aiškiai sakome - neleisime ignoruoti socialinio dialogo, trypti kolektyvinės sutarties ir pažeidinėti darbuotojų teisių”, - faktus pateikia B. Daškevičienė.
Daugiau informacijos rasite priede.

Pagarbiai,
Birutė Daškevičienė
Achemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė
Tel.: +370 349 56670