2018-06-12 14:28:38

Naujas verslo pasiūlymų meniu padės Lietuvos įmonėms greičiau rasti partnerius užsienyje

Kiekvieną savaitę Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų tinklapyje bus skelbiami daugiau kaip 60-ies valstybių skirtingų sektorių įmonių pasiūlymai Lietuvos verslui, o Rūmų ekspertai padės nemokamai išsirinkti tinkamiausius.

2018 m. birželio 12 d., Vilnius. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai šalies įmonėms pradeda teikti nemokamą paslaugą, kuri padės lengviau rasti partnerių užsienio valstybėse.

Nuo šiol kiekvieną savaitę Rūmų tinklapyje www.cci.lt nuolat bus skelbiami įvairūs skirtingų verslo sektorių įmonių pasiūlymai iš 66 pasaulio valstybių. Ši paslauga teikiama bendradarbiaujant su Europos įmonių tinklu (Enterprise Europe Network), kurio partneriais yra Rūmai.

Europos įmonių tinklo duomenų bazėje tinkamus užsienio partnerius šiandien gali rasti kone kiekviena Lietuvos įmonė: pvz., įmonė iš Lenkijos ieško specifinių aliuminio profilių ir LED šviestuvų gamintojų/tiekėjų, o Jungtinės Karalystės bendrovė bendradarbiautų su metalinių sandėliukų gamintojais, ekologiškų prekių ženklų, prekiaujančių kūdikių/vaikiškomis prekėmis įmonėmis galėtų rasti partnerių Švedijoje ir t.t.

„Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai jau žino ir įvertino bendradarbiavimo su Europos įmonių tinklo naudą. Šiuo metu bendradarbiavimo partnerių paieškos duomenų bazėje yra daugiau nei 6,5 tūkst. nuolat atnaujinamų verslo pasiūlymų. Rūmai, siekdami skatinti Lietuvos įmonių produkcijos ir paslaugų eksportą, nemokamai ir proaktyviai dalinsis informacija, kuri, tikimės, padės rasti naujų kontraktų“, - sako Rūmų gen. direktorius dr. Almantas Danilevičius, pažymėdamas, kad Rūmų ekspertai taip pat nemokamai padės įmonėms išsirinkti tinkamiausius pasiūlymus, užmegzti kontaktus, teiks konsultacijas ir pagalbą.

Europos įmonių tinklas buvo įsteigtas Europos Komisijos iniciatyva 2008 metais, siekiant padėti įmonėms rasti bendradarbiavimo partnerių užsienio šalyse pasitelkiant duomenų bazes, organizuojant tarptautinius renginius ar konsultuojantis su 4500 Tinklo kolegų.

Per 10 metų visame pasaulyje Tinklo pagrindinėmis paslaugomis pasinaudojo 2,6 mln. įmonių. Lietuvoje vien praėjusiais metais įvairiuose Tinklo vietiniuose renginiuose dalyvavo beveik 2000 įmonių, o tarptautinių renginių metu įvyko daugiau nei 800 susitikimų su potencialiais užsienio partneriais.

Pirmąją porciją nemokamų verslo pasiūlymų jau galima rasti čia: http://www.cci.lt/naujienos/uzsienio-imoniu-pasiulymai-lietuvos-verslui/

Įmones, kurioms bus reikalinga ekspertinė pagalba, konsultuos Europos įmonių tinklo ekspertai Marijus Muralis ir Eglė Tarvydaitė.

Susidomėjus Tinklo siūlomomis nemokamomis verslo partnerių paieškos galimybėmis kviečiame kreiptis į Rūmų ekspertus žemiau nurodytais kontaktais:

Daugiau informacijos:

Darius Buta

Darius.Buta@cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai

T. Kosciuškos g. 30, LT - 01100 Vilnius

www.cci.lt

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai  - tai platus Lietuvos verslo atstovų tinklas ir bendruomenė, šiandien vienijanti per 500 Lietuvos įmonių iš įvairių verslo sektorių.

Rūmų misija – atstovauti verslo interesams valstybės ir regioninės valdžios institucijose, taip pat teikti verslo įmonėms reikalingas paslaugas.

Vilniaus PPAR kartu su Alytaus ir Ukmergės filialais yra verslo bendruomenę jungianti organizacija Lietuvoje, veikianti, pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą.

Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas ir žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių ir lyderiaujančių verslo bendruomenių Lietuvoje, kurios pagrindiniai tikslai:

• stiprinti įmonių konkurencingumą;

• gerinti verslo aplinką;

• burti ir stiprinti verslo bendruomenę;

• kurti darnią ir harmoningą visuomenę.