2018-06-12 17:21:58

Europos Sąjunga stiprina savo piliečių konsulinę apsaugą trečiosiose šalyse

Lietuvos Respublikos diplomatinės atstovybės ir konsulinės įstaigos pradeda teikti konsulinę pagalbą ir trečiosiose šalyse neatstovaujamų Europos Sąjungos valstybių narių piliečiams. Tai numatyta naujame Užsienio reikalų ministro įsakyme, kuris įgyvendina  2015 metų balandžio 20 dienos Tarybos direktyvą (ES) 2015/637 dėl koordinavimo ir bendradarbiavimo priemonių, skirtų neatstovaujamų Europos Sąjungos piliečių konsulinei apsaugai trečiosiose šalyse palengvinti.

Pagal naują reglamentavimą ir Lietuvos Respublikos piliečiai, esantys trečiosiose šalyse, kuriose Lietuvos Respublika neturi savo diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų, ypatingais atvejais - nukentėjus nuo nusikaltimo, sunkaus nelaimingo atsitikimo arba sunkios ligos, mirties, pagalbos ir repatriacijos įvykus nelaimei ar kai reikalingi laikinieji kelionės dokumentai - gali kreiptis dėl konsulinės pagalbos suteikimo į kitų ES valstybių narių diplomatines atstovybes ir konsulines įstaigas.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube