2018-06-13 09:48:57

Lietuvos gamintojams – nauja globali užsakymų platforma

Skaitmenizacijos amžius siūlo gamintojams greitų būdų surasti ne tik produktų vartotojus, bet ir užsakovus, inovacijų autorius, dizainerius. Tai atveria naujas verslo plėtros galimybes, taupo laiką, padeda jį efektyviai išnaudoti. Šios idėjos paskatino suomių kompaniją „Combi Works“ sukurti pramonės įmonėms ir verslo subjektams skirtą B2B („verslas verslui“) platformą „AirFaas“, kuri jau spėjo pritraukti Lietuvoje 50 verslo įmonių. Ši sėkmė tapo pamatu geroms „Combi Works” perspektyvoms Vilniuje – čia įsitvirtins pagrindinis „AirFaas“ aptarnavimo centras.

Apie šias ir kitas verslo inovacijas bus diskutuojama birželio 13 d. Suomijos ambasadoje Vilniuje vyksiančiame renginyje. „Airbnb sistema pramonės įmonėms“ vadinamas įrankis pirmą kartą pristatomas Vilniuje, atsižvelgiant į sėkmingą Lietuvos įmonių patirtį ir inovatyvų požiūrį į verslo plėtrą.

„Lietuvos įmonės nuo pat „AirFaas“ veiklos pradžios buvo sėkmingų sandorių sudarymo lyderės, todėl natūralu, kad pirmąjį oficialų pristatymą rengiame būtent Vilniuje“, – sako „AirFaas“ įkūrėjas bei vadovas Edwardas Blomstedtas (Edward Blomsteldt).

Anot E. Blomsteldto, viena iš naujos platformos sėmės priežasčių galėjo būti ir tai, kad geru kainos bei kokybės santykiu garsėjančios Lietuvos pramonės įmonės pasaulyje vertinamos ir dėl atsakingo požiūrio į savo darbą. Jis taip pat neabejoja, jog „AirFaas“ taps viena iš 50 didžiausių pasaulio kompanijų, kurios paslaugomis naudosis didžiausios Europos ir viso pasaulio įmonės.

Suomijos ambasadoje vyksiančioje diskusijoje apie Lietuvos pramonės įmonių plėtrą Lietuvos verslo atstovai dalinsis savo sėkmės receptais, skaitmenizacijos teikiamomis galimybėmis ir iš B2C (verslo galutiniam klientui, arba mažmeninės prekybos) perimta patirtimi, kurią pritaikė savo verslo segmentui.

Diskusijoje dalyvaus Edgaras Leichteris, Lietuvos robotikos asociacijos COE, robotikos klusterio inciatorius, buriantis verslo/ mokslo bendruomenę, Rolandas Sereika vienos sparčiausiai EMEA regione augančių IT kompanijų”Deeper” įkūrėjas, Andrejs Zagorskis, įmonės ”Hidrolats” generalinis direktorius, kuris diskusijoje pasidalins savo patirtimi ir vizija, kaip tradicinės pramonės gamyklos gali augti ir plėstis skaitmeniniame amžiuje, Vytautas Kašėta, Blockchain centro valdybos narys, aktyvus kripto sistemų vystymo vizionierius.

Daugiau informacijos:

Kristina Jugulyte