2018-06-14 11:24:04

Kaune vyks iškilmingas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Senato posėdis

Birželio 20 d., trečiadienį, 14 val. Kaune vyks iškilmingas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Senato posėdis, kurio metu Airijos prezidentui Michael D. Higgins bus įteikiamos VDU Garbės daktaro regalijos.
Prezidentui Garbės daktaro vardas bus suteikiamas socialinių mokslų srityje už humanistinių vertybių sklaidą, veiklą žmogaus teisių srityje ir savo šalies paveldo išsaugojimą.
Anot VDU rektoriaus, profesoriaus Juozo Augučio, įkvepia visa prezidento M. D. Higgins gyvenimo istorija, kurioje jo siekį pažinti pasaulį, suvokti dėsnius ir procesus lydėjo troškimas mažinti neteisybę gimtojoje Airijoje ir visame pasaulyje.
Iškilmingame Senato posėdyje, kuris vyks VDU didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7), dalyvaus Airijos Prezidentas M. D. Higgins, jo sutuoktinė Ponia Sabina Higgins, Prezidentas Valdas Adamkus, Airijos vyriausybės nariai ir kiti pareigūnai,  Lietuvos respublikos Seimo, vyriausybės nariai, Kauno miesto atstovai, Airijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje J.E. Ponas David Robert Noonan, kiti diplomatai ir šalies akademinės bendruomenės nariai.
Plačiau - pranešime.
Informacija žiniasklaidai:
Šventė prasidės 14 val., žurnalistai kviečiami atvykti nuo 13.00 iki 13.30 val. Kviečiame atvykti šiuo laiku ir susipažinti su taisyklėmis, kurios renginio metu yra numatytos žiniasklaidai.
Fotografuoti ir filmuoti bus galima prezidento atvykimą (atvykimas numatytas 13.40 val.) bei regalijų įteikimo ceremoniją pastato viduje. Rašantiems žurnalistams numatytas atskiras kambarys su belaidžiu interneto ryšiu. Jame taip pat bus televizoriaus ekranas, kuriame bus rodoma tiesioginė vaizdo transliacija iš salės.
Kontaktinis asmuo, daugiau informacijos ir žurnalistų registracija - Simona Sutkutė. Tel.: 8 621 90476, el. paštas: simona.sutkute@vdu.lt. Registracija yra būtina, nes to reikalauja protokolo komisija.
Gražios dienos.

Simona Sutkutė