2018-07-04 14:13:17

Seimo LSDP frakcijos pranešimas

2018 m. liepos 4 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „Socialdemokratai kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis kreipėsi į Prezidentę dėl įstatymų vetavimo"

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija kartu su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, „Tvarkos ir teisingumo", Mišrios Seimo narių grupės frakcijomis kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę, kad vetuotų paskutinę Seimo pavasario sesijos dieną priimtus įstatymus, susijusius su sveikatos priežiūros įstaigų pertvarka.
„Kreipėmės į Prezidentę tikėdamiesi, kad ji pasinaudos savo veto teise, įvertindama, kad buldozeriu skubos tvarka Seime žmonėms priimti jautrūs įstatymai ne tik valdančiųjų daugumai pažeidžiant Seimo statutą, bet ir atimant teisę pacientams pasirinkti, o savivaldybėms pasirūpinti savo gyventojų sveikata", - sako kreipimąsi pasirašęs Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas.
Kreipimesi į Dalią Grybauskaitę prašoma vetuoti Seime skubos tvarka priimtus sveikatos priežiūros įstaigų pertvarką reglamentuojančius įstatymus, todėl kad, besikreipiančių frakcijų atstovų manymu, buvo šiurkščiai pažeidžiamos įstatymų leidybos procedūros. Be to, prašoma įvertinti ir tai, kad ne viena priimtų įstatymų nuostata galimai prieštarauja Konstitucijai, konkrečiai - konstitucinės teisinės valstybės principui.

Daugiau informacijos:
Irmina Frolova-Milašienė