2018-07-04 19:16:22

Į Lietuvą atvyksta EBPO generalinis sekretorius Angelis Gurria

Liepos 5 dieną Lietuvoje lankysis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generalinis sekretorius Jose Angelis Gurria su delegacija. EBPO generalinis sekretorius pristatys organizacijos parengtą Lietuvos metinę ekonomikos apžvalgą ir susitiks su aukščiausiais šalies pareigūnais ir verslo atstovais.

Liepos 5 dieną taip pat numatoma deponuoti ratifikacijos dokumentus Prancūzijos vyriausybėje - nuo tada Lietuva oficialiai taps EBPO nare.

„Narystė EBPO yra reikšmingas tarptautinis Lietuvos kaip išsivysčiusios ir pažangios ekonomikos valstybės pripažinimas. Svarbias EBPO rekomendacijas Lietuva jau įgyvendino, siekdama atitikti organizacijos standartus, tačiau šalies narystė suteikia naujas galimybes ir atsakomybę, kurias vertiname labai rimtai ir sieksime maksimaliai išnaudoti", - pabrėžė Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Lietuva jau numatė tolimesnes bendradarbiavimo su šia pažangiausių pasaulio valstybių organizacija kryptis ir sritis. Tapusi pilnateise EBPO nare Lietuva sieks išnaudoti EBPO potencialą stiprindama šalies ekonomiką, finansų sektorių, reformuodama švietimą, socialinę ir užimtumo politiką bei didindama kovos su korupcija, viešojo valdymo ir reguliacinės politikos efektyvumą.

Tikimasi, kad narystė skatins ir padės įgyvendinti valstybės reformas: didins šalies įtaką tarptautinėje politikoje ir patrauklumą užsienio investuotojams, gerins šalies ekonominius ir finansinius reitingus, prisidės prie kovos su korupcija stiprinimo ir leis pasinaudoti geriausia pasauline įvairių socialinių bei ekonominių statistinių duomenų baze ir organizacijos ekspertize.

Derybas dėl narystės Lietuva pradėjo prieš trejus metus ir baigė šių metų balandį. EBPO gegužės 3 dieną oficialiai pakvietė Lietuvą prisijungti prie EBPO konvencijos. Šalies narystės minėtoje organizacijoje susitarimą EBPO Ministrų Taryboje, Paryžiuje, pasirašė Lietuvos Respublikos Prezidentė gegužės 30 dieną.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube