2018-07-05 14:10:06

EBPO vadovas Jose Angelas Gurria, pristatydamas Lietuvos ekonominę apžvalgą: „Vienybė težydi“

2018 07 05

ministras ir Gurria_last.jpg

Šiandien Vyriausybėje LR Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui, finansų ministrui Viliui Šapokai ir kitiems Vyriausybės nariams, institucijų bei žiniasklaidos atstovams pristatyta Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) parengta Lietuvos ekonominė apžvalga. Ją pristatė EBPO generalinis sekretorius Jose Angelas Gurria, pasveikindamas Lietuvą tapus 36-ąja prestiziškiausių pasaulio ekonomikų klubo EBPO nare.

„Jūs patekote tarp geriausių, nes ir esate vieni iš geriausių. Lietuvos ekonomika yra viena iš sparčiausiai augančių pasaulyje. Mums garbė, jog tapote pilnateise EBPO šeimos nare. Per 10 metų pasiekėte daug – biudžeto deficitas tapo perviršiu, sumažėjo nedarbas, mažėja valstybės skola. Priimtas reformų rinkinys yra geriausia kryptis, kur link Lietuva ir turi eiti“, – kalbėjo EBPO generalinis sekretorius Jose Angelas Gurria.

„Sveikinu Lietuvą tapus EBPO nare. Narystė EBPO yra kokybės ženklas, užtikrinantis aukščiausius standartus atitinkančias sąlygas investicijoms. Džiaugiuosi, jog EBPO teigiamai įvertino Lietuvos ekonomiką. Tai rodo, jog pasaulio įtakingųjų klubo narių ir mūsų šalies požiūriai sutampa. Daugumą EBPO pateiktų rekomendacijų mes pradėjome įgyvendinti. Svarbu orientuotis į investicijų pritraukimą, gerai apmokamų darbo vietų kūrimą, laipsniškai mažinant darbo apmokestinimo naštą“, – sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Išsamią apžvalgą anglų kalba rasite čia >>>

* EBPO – tai 36 valstybes vienijanti tarptautinė organizacija, įkurta 1961 metais JAV ir Kanadai prisijungus prie Europos ekonominio bendradarbiavimo organizacijos, vienijusios Europos šalis bendram tikslui – atstatyti po II pasaulinio karo sugriautą ekonomiką. Organizacijos centrinė būstinė įsikūrusi Paryžiuje. Organizacija siūlo savo nariams ir šalims partnerėms paramą, pagrįstą organizacijos vertybėmis, diegiant gerąsias pasaulines praktikas bei standartus makroekonomikos, aplinkosaugos, švietimo, mokslo, technologijų, inovacijų srityse. Būdama EBPO nare šalims suteikiama galimybė naudotis naujausiais tyrimais, taikyti gerąją 35-ių šalių patirtį. Taip pat EBPO periodiškai ir įvairiais pjūviais atlieka kiekvienos šalies narės ekonomikos analizę bei teikia konkrečias rekomendacijas, padedančias gerinti ekonomikos valdymą.

Austėja Jonaitytė

LR finansų ministerijos