2018-07-05 16:02:08

Svarbesni liepos 9 d. – liepos 13 d. renginiai Švietimo ir mokslo ministerijoje

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA

KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2/7, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,

(8 5) 261 2077, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,

atsisk. sąsk. Nr. LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas“, kodas 73000

_______________________________________________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI

2018 –07–05   Nr. 7.1.14-VI-40

Svarbesni liepos 9 d. – liepos 13 d. renginiai

Liepos 9 d. Vilniaus rajone, netoli Nemenčinės, prasidės stovykla užsienio lituanistinių mokyklų vaikams. Į stovyklą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, atvyksta 100 vaikų iš Airijos, Argentinos, Australijos, Kanados, Urugvajaus, Venesuelos, Brazilijos, Danijos, Islandijos, JK, JAV, Vokietijos, Belgijos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos.

Stovyklautojų amžius – 12–15 metų. Dešimt dienų vaikai ne tik sportuos, maudysis, užsiims įprasta stovyklautojų veikla, bet ir keliaus į ekskursijas, aplankys Trakus, Kernavę, leisis į vienos dienos žygį – į karinį Adolfo Ramanausko-Vanago poligoną Nemenčinėje. Jiems vyks žaismingos lietuvių kalbos, tradicijų, kultūros pamokėlės, kitokia edukacinė veikla. Stovyklavimo išlaidas 100 proc. dengia Švietimo ir mokslo ministerija, taip pat kompensuojama ir dalis kelionės išlaidų.

Liepos 11 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės posėdyje ir pasitarime.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius