2018-07-05 16:13:01

Augant Kauno LEZ, ketinama tiesti geležinkelį kroviniams vežti

Plečiantis Kauno laisvajai ekonominei zonai (LEZ) ir siekant užtikrinti efektyvų krovinių vežimą į besikuriančias gamybos įmones, ketinama bendradarbiauti vystant privažiuojamųjų geležinkelio kelių infrastruktūrą LEZ teritorijoje.

Tai numatantį ketinimų susitarimą liepos 4 d. pasirašė „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių direkcijos vadovas Egidijus Lazauskas ir Kauno LEZ valdančios bendrovės direktorius Vytautas Petružis.

„Kauno laisvoji ekonominė zona sėkmingai auga, pritraukdama naujas investicijas ir kurdama darbo vietas. Mes savo ruožtu siekiame prisidėti didindami teritorijos patrauklumą ir investuotojams kurti didesnę vertę. Tuo tikslu ketiname plėsti geležinkelių prieinamumą ir pasiūlyti efektyvias krovinių pervežimo paslaugas“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių direkcijos vadovas Egidijus Lazauskas.

Dabar Kauno LEZ nėra sujungtas geležinkelio vėže, o artimiausias geležinkelio ruožas eina nuo Palemono iki Gaižiūnų. Šiuo metu „Lietuvos geležinkeliai“ svarsto galimybę investuoti ir į viešosios geležinkelio atšakos tiesimą iki Kauno LEZ. Atsiradus investuotojui ir sutarus dėl sąlygų, būtų įrengiamas ir privažiuojamasis kelias iki viešosios infrastruktūros.

534 hektarus užimančioje Kauno LEZ teritorijoje veikia gamybos ir logistikos bendrovės.  Šiuo metu LEZ teritorijoje veikia 32 Lietuvos ir užsienio įmonės, pritrauktos investicijos siekia 634 mln. eurų. Prajėusiais metais apie investicijas Kauno LEZ paskelbė „Hella“, „Hollister“ ir „Continental“.

Martynas Burba

Komunikacijos departamentas