2018-07-09 06:53:30

Ministras Linas Linkevičius pasveikino Pasaulio lietuvių bendruomenės XVI Seimo dalyvius ir svečius

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-07-08

Pranešimas spaudai

Liepos 8 dieną Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino Vilniaus miesto Rotušėje į Pasaulio lietuvių bendruomenės (PBL) XVI Seimo atidarymą susirinkusius jo delegatus ir svečius.

Ministras padėkojo už Pasaulio lietuvių bendruomenės indėlį kuriant nepriklausomą Lietuvos valstybę, ir paragino PBL būti aktyvia pasaulio lietuvių telkėja kviečiant visus dalyvauti referendume dėl pilietybės išsaugojimo tiek užsienio šalyse, tiek ir Lietuvoje.

PLB Seimas renkasi Lietuvoje kas trejus metus.  Jo metu pristatoma praėjusios kadencijos valdybos ir atskirų komisijų bei komitetų veikla, aptariami PLB darbotvarkėje aktualūs klausimai, renkama nauja valdyba ir jos pirmininkas.  Į Seimą kviečiami dalyvauti visų PLB atstovaujamų 45 kraštų bendruomenių atstovai ir jaunimo sąjungų pirmininkai (24 atstovai) ir rinkti delegatai (96 atstovai).  Paprastai susirenka apie 150 dalyvių.

PLB XVI Seimo sesija prasidės liepos 9 dienos rytą Pasaulio lietuvių bendruomenės vėliavos pakėlimu Nepriklausomybės aikštėje. PLB Seimas posėdžiaus Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose iki liepos 11 dienos, kuomet bus išrinkta naujoji PLB valdyba ir pirmininkas.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube