2018-07-09 11:13:18

Lietuvos medicinos bibliotekoje

Liepos 5 - rugpjūčio 31 d. Lietuvos medicinos bibliotekoje (Kaštonų g.7, Vilnius) veikia Vlado Kudabos paroda „Ekslibrisas - mažoji išpažintis".

Vladas Kudaba apie save:
Gimiau 1949 m. rugpjūčio 25 d. Kaune, Žaliakalnyje. Nuo 1950 m. gyvenu Vilniuje, kur baigiau vidurinę mokyklą ir įstojau į Vilniaus valstybinį dailės institutą, kurį baigiau 1975 m. Įgijau dekoratyvinės dailės dailininko, interjeristo specialybę. Po baigimo dirbau vizualinės reklamos ir grafinio dizaino srityse, iliustravau knygas. Esu dizainerių sąjungos narys, meno kūrėjų asociacijos narys.
Nuo 2004 m. susidomėjau ir pradėjau kurti ekslibrisus. Dalyvavau respublikinėse ir tarptautinėse parodose Lenkijoje, Rumunijoje, Italijoje, Švedijoje, Meksikoje, Japonijoje. Turiu diplomų ir padėkos raštų. Surengiau autorines parodas Vilniuje, Lazdijuose, Alytuje. Knygų pasaulis nenustoja stebinti savo neaprėpiamu žinių ir jausmų gausa. Ir jaudina galimybe išreikšti šį margą knygų pažinimo pasaulį gana ribotomis ekslibriso priemonėmis. Vardiniai ekslibrisai įpareigoja labai jautriai įvertinti asmens ir jo turimos bibliotekos santykį, charakterį, jo profesinį statusą. Proginiai ekslibrisai reikalauja išsamaus temos nagrinėjimo, gilesnio laikmečio ir jo simbolių pažinimo. Ekslibrisas - tai gebėjimas ribotomis priemonėmis išreikšti  požiūrį į išminties ir jausmų kupiną knygų pasaulį.

Pagarbiai,
Janina Valančiūtė