2018-07-09 12:54:06

Mikrorajonas – tas pats, jo gyventojų laisvalaikio prekės – skirtingos

Informacija žiniasklaidai

2018 m. liepos 9 d.

Nors Vilniaus Karoliniškių mikrorajone kiek daugiau nei per kilometrą viena nuo kitos nutolusių „Maximų“ pirkėjų apsipirkimo įpročiai darbo dienomis būna bemaž vienodi, pastebėta, kad savaitgaliais atsiskleidžia visiškai skirtingi jų laisvalaikio pomėgiai.

Šią gegužę duris vėl atvėrusi Vilniaus Sausio 13-osios g. įsikūrusi „Maxima“ sulaukia daugiau pirkėjų, nei jų lankėsi iki parduotuves atnaujinimo. Tuo tarpu šį kovą tame pačiame mikrorajone šalia judraus Laisvės prospekto pradėjusi veikti naujoji tinklo parduotuvė taip pat netruko išpopuliarėti tarp Karoliniškių gyventojų.

Pasak „Maximos“ komercijos vadovės Vilmos Drulienės, nors abiejose Karoliniškių „Maximose“ asortimentas yra panašus ir darbo dienomis šio rajono gyventojai perka beveik tas pačias prekes, visgi, savaitgalį išsiskiriantys apsipirkimo įpročiai stebina.

„Darbo dienomis abiejose Karoliniškių parduotuvėse pirkėjai daugiausiai perka pieno, varškės produktų, duonos gaminių, tačiau savaitgalį pastebimos kiek kitokios tendencijos, vienoje parduotuvėje perkama tai, ko visiškai neperka kitoje“, – pastebi V. Drulienė.

Laisvės prospekte įsikūrusioje „Maximoje“ pirkėjai aktyviau perka arbūzus, ledus, vaisvandenius, vytintus gaminius, šaldytas daržoves, o Sausio 13-osios g. – bananus, tortus, šaldytus pusgaminius, kruopas, cukrų. Taip pat Laisvės pr. įsikūrusioje parduotuvėje pirkėjai labiau perka grilio prekes ir sodo baldus, o štai Sausio 13–osios g. parduotuvėje aktyviau perka vazas ir vazonus, augalų priežiūrai skirtas prekes, buitinius virtuvinius prietaisus.

„Stebint šiuos duomenis kyla įspūdis, kad savaitgalį Laisvės per. „Maximoje“ pirkėjai perka daugiau laisvalaikio ir poilsio prekes, lengvesnį maistą, o seniau veikiančioje Sausio 13-osios g. parduotuvėje apsiperka „ūkišnesni“ žmonės. Atrodo, kad vieni vyksta į sodą darbuotis ir ieško daugiau pramoninių prekių, o kiti – prie ežero ar stovyklauti, kuomet prioritetinėmis prekėmis tampa laisvalaikiui gamtoje skirti daiktai. Galima pajuokauti, kad dauguma Karoliniškių mikrorajono gyventojų valgo tą patį, tik savaitgalius leidžia skirtingai – vieni soduose, kiti pramogaudami“, – pastebi „Maximos“ komercijos vadovė.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 244 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Daugiau informacijos

Ernesta Dapkienė

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė

Mob. +370 611 43548