2018-07-10 09:22:56

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas susitiks su VTEK ir VRK atstovais

2018 m. liepos 10 d. pranešimas žiniasklaidai

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas susitiks su VTEK ir VRK atstovais

Antradienį, liepos 10 d., 10 val. Seimo III r. 800 k. Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto (VVSK) pirmininkė Goda Burokienė ir komiteto nariai susitiks su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininku Edmundu Sakalausku ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovais.
Su VTEK pirmininku G. Burokienė aptars naujas komisijos iniciatyvas lobistinės veiklos priežiūros srityje, taip pat bus domimasi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymo ir Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pakeitimų rengimo progresu. Šiuos projektus komisija numato pristatyti komitetui Seimo rudens sesijoje.
Su VRK atstovais VVSK nariai toliau diskutuos dėl komisijos pasiūlymų rinkimų teisės aktų tobulinimui, konkrečiai - dėl mažareikšmių daiktų naudojimo rinkimų agitacijai ir lygių galimybių visiems kandidatams pristatant savo programas per radiją ir televiziją. Antroje susitikimo dalyje, dalyvaujant Teisingumo ministerijos ir Valstybės asmens duomenų apsaugos inspekcijos atsakingiems asmenims, bus diskutuojama apie naujus asmens duomenų apsaugos reikalavimus rinkimų procese įsigaliojus Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto biuro informacija
Tel. (8 5) 239 6805, el. p. lina.milonaite@lrs.lt