2018-07-11 11:26:05

L. Linkevičius pasveikino naująjį Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorių

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius

Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt

2018-07-10

Pranešimas spaudai

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius liepos 10 dieną pasveikino naujai paskirtą Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorių Jeremy Huntą ir palinkėjo didžiausios sėkmės einant šias atsakingas pareigas.

Sveikinimo laiške Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė yra svarbi sąjungininkė, svariai prisidedanti prie gynybinių pajėgumų Baltijos jūros regione stiprinimo bei artima partnerė bendradarbiaujant strateginės komunikacijos, kibernetinio saugumo srityse.

„Tikiuosi, kad glaudūs Lietuvos ir Jungtinės Karalystės santykiai ateityje dar labiau sustiprės, o abi šalys ir toliau sėkmingai bendradarbiaus tiek dvišaliu, tiek ir regioniniu lygmeniu", - sakoma L. Linkevičiaus laiške. Ministras taip pat akcentavo lietuvių bendruomenės Jungtinėje Karalystėje indėlį prisidedant prie dvišalio dialogo plėtros bei tarpusavio ryšių stiprinimo.

Naujuoju Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi J. Huntas buvo paskirtas po  to, kai iš šių pareigų atsistatydino B. Johnsonas. Prieš pradėdamas vadovauti Jungtinės Karalystės diplomatinei tarnybai, J. Hunt ėjo Jungtinės Karalystės sveikatos ir socialinės apsaugos sekretoriaus pareigas.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534

Facebook | Twitter | Flickr | Youtube