2018-07-11 12:37:06

Pasaulio čempionato lyderis „Hyundai i30 N TCR" varžysis Lietuvoje

WTCR bolidą lenktynėse „AURUM 1006 km" pasikinkys „Hegelmann transporte by Algirdai@nebankrutuok.lt"

Vilnius, liepos 11 d. Ką tik iš gamyklos Alzenau (Vokietija), dar kvepiantis dažais, toks pats, kaip pasaulio čempionate FIA WTCR pirmaujantis asmeninėje ir komandų įskaitoje. Kas?  Lenktyninis  „Hyundai i30 N TCR" iš komandos „Hegelmann transporte by Algirdai@nebankrutuok.lt". Šiandien bolidą komandos nariai pristatė Vilniuje, „Inchcape" salone. Priešpaskutinį liepos savaitgalį „Hyundai i30 N TCR" varžysis ištvermės lenktynėse „AURUM 1006 km" Palangoje, o po šio „krikšto" naujojo „Hyundai" bolido lauks išmėginimai kitose Europos trasose.

Šio lenktyninio „Hyundai" debiutas pasaulio lengvųjų automobilių žiedinių lenktynių čempionate FIA WTCR pranoko visus lūkesčius - „Hyundai" vairuoja 4 lenktynininkai pirmajame šešetuke, o Y. Mulleris ir G.Tarquini užima pirmą ir antrą vietas.

„Į Lietuvą tik praėjusią savaitę atgabentas „Hyundai i30 N TCR" sukurtas ir ištobulintas „Hyundai" koncerno „Hyundai Motorspost Customer Racing" padalinyje Vokietijoje. Tai pirmasis toks automobilis Baltijos šalyse, todėl mes tikrai didžiuojamės, galėdami šį bolidą, jau tapusį sportinės sėkmės simboliu, pristatyti „Inchcape Motors" salone", - pažymi „Inchcape Motors" generalinis direktorius Renaldas Gineika.

„Kodėl „Hyundai"? Kas domisi automobilių sportu, žino, kad mes visuomet ieškojome kažko naujo.  Rengdamiesi Palangos lenktynėms taip pat norėjome, kad mūsų pasirinkimas būtų kitoks - ne „poršiškas". Kita vertus, sprendimas rinktis „Hyundai" yra racionalus - užtenka pažvelgti į pasaulio ralio čempionatą ar WTCR. „Hyundai" laužo stereotipus, tačiau žino, ką daro - toks požiūris atitinka mūsiškį. Ir iškart išduosiu, kad „AURUM 1006 km" tebus pirmasis žingsnis į lenktynes tiek Baltijos šalyse, tiek kitur Europoje", - sako Mindaugas Varža, „Hegelmann transporte by Algirdai@nebankrutuok.lt" komandos vadovas.

„Savo kasdienėje veikloje, krovinių gabenimo versle, siekiame būti patikimi ir lankstūs, tad „Hyundai i30 N TCR" - konkurencingas tarp varžovų, veržlus, visą komandą įkvepiantis automobilis - puikiai atitinka mūsų filosofiją", - pabrėžia Tomas Jurgelevičius, „Hegelmann Transporte" direktorius.

Daug potyrių turėtų užtikrinti ne tik automobilis, bet ir jo ekipažas - „Hyundai i30 N TCR" Palangoje vairuos Nyderlandų ralio lenktynininkas Kevinas Abbringas, šiuo metu vienas talentingiausių ir perspektyviausių jaunų lenktynininkų Europoje, beje, ir pats didele dalimi prisidėjęs prie šio automobilio kūrimo. Kevinas Abbringas nuo 2015 metų yra oficialus „Huyndai Motorsport" kuriamų automobilių testuotojas.

K. Abbringo tėvas - Edwinas Abbringas - taip pat garsus ralio lenktynininkas.

Kiti ekipažo pilotai Palangos lenktynėse - puikiai Lietuvos automobilių sporto aistruoliams žinomi lenktynininkai: Deividas Jocius, sukaupęs daugybę žiedinių lenktynių patirties, daugkartinis Palangos lenktynių laimėtojas Egidijus Valeiša, patyręs lenktynininkas Mindaugas Liatukas. Visi šie lenktynininkai trasoje puikiai papildo vienas kitą.

Į Lietuvą atgabentas „Hyundai i30 N TCR" yra aprūpintas vadinamuoju „endurance" paketu, skirtu ištvermės lenktynėms.

„Mes suprantame, kad grynuoju greičiu negalime varžytis su ištvermės lenktynėms parengtais GT2 ar GT3 klasės „Porsche" automobiliais, tačiau vien greičio pergalei dažniausiai neužtenka. „Hyundai" išsiskiria patikimumu ir stabilumu, o nepastovūs lietuviški orai gali mums suteikti netikėtų galimybių siekiant aukščiausių tikslų", - pažymėjo M. Varža.

FIA WTCR lenktynių serijoje dalyvaujantys „Hyundai i30 N TCR" yra varomi 2 litrų darbinio tūrio turbininio 350 AG galios ir 420 Nm sukimo momento variklio, komplektuojamo su 6 laipsnių sekvencine pavarų dėže. Varantieji ratai -priekiniai. Automobilio minimalus svoris su vairuotoju - 1285 kg.

Apie „Hyundai"

1967 metais įsteigta „Hyundai Motor Co." vėliau reorganizuota į „Hyundai Motor Group", kuri 2007 metais tapo penktąja stambiausia pasaulyje automobilių gamintoja, turinčia daugiau nei dvi dešimtis su automobilių gamyba susijusių padalinių. „Hyundai Motor", turinti šešias gamybos bazes už Pietų Korėjos ribų, 2010 metais pardavė apie 3,6 milijono automobilių visame pasaulyje. „Hyundai" automobiliai parduodami 186 pasaulio šalyse maždaug 5 300 atstovybių ir automobilių salonų. Daugiau informacijos apie „Hyundai Motor" bei jos gaminius rasite interneto svetainėje www.hyundai.com.

Apie „Inchcape"

„Inchcape" yra įgaliotasis koncerno „Hyundai" atstovas Lietuvoje

Viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių Lietuvoje veikia nuo 2007 metų, kai kartu su partnere bendrove „Vitvela" Vilniuje įsteigė UAB „Inchcape Motors". Šiandien „Inchcape Motors" yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė, atstovaujanti automobilių „Ford", „Hyundai", „Jaguar", „Land Rover", „Range Rover", „Mazda" ir „Mitsubishi" automobilių gamintojus.

170 metų sėkmingai veikianti „Inchcape" 26 pasaulio valstybėse verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu. „Inchcape" siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape" akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 14 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

Daugiau informacijos:

Justė Šataitė