2018-07-11 15:42:54

Seimo Pirmininkas vyks į Vidurio ir Rytų Europos parlamentų pirmininkų susitikimą

2018 m. liepos 11 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis rytoj, liepos 12 d., išvyksta darbo vizito į Varšuvą, kur dalyvaus trečiajame Vidurio ir Rytų Europos parlamentų pirmininkų susitikime.
Lenkijoje įvyksiančiame parlamentų vadovų susitikime pagrindinis dėmesys bus sutelktas parlamentinio bendradarbiavimo stiprinimui siekiant skatinti regioninę plėtrą. Posėdyje numatoma aptarti energetikos ir transporto politikos klausimus, kaip antai energetinio saugumo, infrastruktūros projektus „Via Baltica", „Rail Baltica", „Via Carpatia", „PolLink".
Parlamentų pirmininkai kalbėsis apie parlamentinės diplomatijos vaidmens didinimą šiuolaikiniuose tarptautiniuose santykiuose, parlamentų vaidmenį įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus, tarsis dėl regioninio bendradarbiavimo projekto - Vidurio ir Rytų Europos Parlamentinės Asamblėjos.
Vidurio ir Rytų Europos parlamentų pirmininkai taip pat diskutuos apie Europos migracijos politikos formavimą ir jos modelį.
Vizito metu Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis kartu kitų šalių parlamentų vadovais numato susitikti  su Lenkijos Respublikos Prezidentu Andžejumi Duda (Andrzej Duda).
Liepos 13-ąją, penktadienį, Lietuvos parlamento vadovas V. Pranckietis dalyvaus Nacionalinės Asamblėjos posėdyje, skirtame Lenkijos parlamentarizmo 550-osioms metinėms ir Lenkijos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti.
Seimas Pirmininkas į Lietuvą grįš liepos 13-ąją vakare.