2018-07-12 09:20:24

Skelbiama komercijos atašė Vokietijoje atranka

Pranešimas žiniasklaidai

2018-07-12

Ūkio ministerija skelbia konkursą į Lietuvos Respublikos komercijos atašė pareigas Vokietijoje (Berlyne). Šiuo metu šalies verslui Vokietijoje atstovauja Daina Lipps, kurios kadencija baigsis š. m. lapkričio mėn.

„Vokietija yra tradiciškai svarbi eksporto ir atvykstamojo turizmo rinka, tačiau praėjusiais metais Lietuvą pasirinkusių Vokietijos bendrovių investiciniai projektai parodė, kad Lietuva turi puikių perspektyvų pritraukti ir tiesioginių užsienio investicijų projektus automobilių komponentų, pramoninių įrenginių gamybos sektoriuose, taip pat gamybos ir inžinerinius paslaugų centrus. Taigi komercijos atašė šioje šalyje turės platų ekonominės diplomatijos veiklos spektrą“, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Pretenduoti eiti komercijos atašė pareigas Vokietijoje gali asmenys, turintys magistro laipsnį, ne mažiau kaip trejų metų darbo patirtį rinkodaros arba užsienio prekybos, arba darbo su investuotojais, arba verslo, arba tarptautinių santykių srityse. Pretendentai turi mokėti vokiečių kalbą įgudusio vartotojo lygmens C1 lygiu.

Komercijos atašė turės tęsti pradėtus darbus plėtojant ryšius su Vokietijos institucijomis ir asocijuotomis struktūromis, kitų valstybių ambasadomis, taip pat palaikyti ryšius su Vokietijos įmonėmis – esamais ir potencialiais lietuviškos produkcijos importuotojais ir prekybos tarpininkais.

Komercijos atašė pareigybė – karjeros valstybės tarnautojo pozicija. Kandidatai turi būti išlaikę bendrųjų gebėjimų testą Valstybės tarnybos departamente. Dokumentus galima teikti iki š. m. liepos 27 dienos. Išsamūs konkurso reikalavimai skelbiami adresu http://ukmin.lrv.lt/konkursai.

Šiuo metu Ūkio ministerijos komercijos atašė tinklą sudaro 12 komercijos atašė, dirbančių Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Izraelyje, Kinijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, JAV, Rusijoje.

Vokietija yra viena didžiausių Lietuvos prekybos partnerių. 2017 m. duomenimis, Vokietija buvo ketvirta didžiausia Lietuvos eksporto rinka ir antra didžiausia importo partnerė. Prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Vokietijos 2017 m. sudarė 5,46 mlrd. eurų. Lietuvos eksportas į Vokietiją sudarė 1,93 mlrd. eurų, o importas iš Vokietijos – 3,53 mlrd. eurų. Nuo 2010 m. vokiečių kapitalo kompanijos Lietuvoje įgyvendino 27 plyno lauko investicinius projektus, pagal kuriuos planuojama sukurti daugiau nei 3600 darbo vietų.

Daugiau informacijos:

Rūta Serapinaitė-Audickė

Viešųjų ryšių ir protokolo skyrius

Tel. 8 706 64 704

El. p. ruta.serapinaite-audicke@ukmin.lt