2018-07-12 13:35:04

„Tele2“ plėtra: per pusmetį 4G+ ir 4G++ tinklą išplėtė 50 proc.

2018 07 12

Technologijų lyderės „Tele2“ klientai gali naudotis dar spartesniu internetu – per pastarąjį pusmetį 4G+ ir 4G++ ryšio stočių skaičių operatorius padidino nuo 500 iki 760. Dabar šios stotys sudaro daugiau nei 60 proc. viso „Tele2“ 4G tinklo.

4G++ ryšio išskirtinumas – jo sparta. Skaičiuojama, kad 4G++ gali pasiekti net 375 megabitų per sekundę greitį, kuomet jo pirmtako 4G+ greitis yra iki 250, o 4G – iki 125 megabitų per sekundę.

„Nuolatos investuojame ir plečiame tinklo aprėptį, todėl mūsų klientai naršyti gali greitai, kokybiškai ir savęs nevaržydami. Didelis greitis yra itin svarbus „Laisvo interneto“ naudotojams, kurie savo išmaniuosiuose stebi gyvas vaizdo transliacijas arba internetu žiūri televiziją“, – sakė Petras Masiulis, Tele2“ generalinis direktorius.

Ypač daug dėmesio yra skiriama būtent 4G++ tinklo plėtrai. Lyginant su praėjusių metų pabaiga, dabar tokio ryšio stočių skaičius operatoriaus tinkle yra net 6 kartus didesnis.

Greitesnį ryšį 4G++ tinkluose užtikrina tai, kad operatorius 4G palaikantiems telefonams leidžia priimti duomenis ne iš vieno, o iš kelių šiame tinklo spektre veikiančių dažnio juostų.

Operatoriaus bazinių stočių tinklas yra nuolat plečiamas tiek didžiuosiuose šalies miestuose, tiek mažesnių apskrityse.

2017 m. Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliktas tyrimas patvirtino, kad bendrovės 4G tinklas Lietuvos teritorijoje siekia 99 proc. padengimą. Skaičiuojama, kad daugiau nei 90 proc. operatoriaus klientų duomenis persiunčia naudodamiesi 4G ryšiu.

Į ryšio kokybės gerinimą per praėjusius metus „Tele2“ investavo daugiau nei 10 mln. eurų. Lietuvoje šiuo metu veikia 1240 „Tele2“ 4G, 4G+ ir 4G++ bazinės stotys.

Daugiau informacijos:

Andrius Baranauskas, „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius