2018-07-12 16:22:51

Ketvirtasis sandoris: „BaltCap" pardavė „Kelprojektą" Švedijos „Tyr←ns"

Didžiausias privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytojas Baltijos šalyse „BaltCap" už neskelbiamą kainą Švedijos miestų plėtros ir infrastruktūros konsultavimo bendrovei  „Tyr←ns" pardavė 100 proc. didžiausios Lietuvoje transporto infrastruktūros projektavimo paslaugų grupės „Kelprojektas" akcijų. Tai jau ketvirtasis „BaltCap" fondų valdytų bendrovių pardavimo sandoris šiemet.
"BaltCap” parduoda visą „Kelprojekto" įmonių grupę, kurią, be "Kelprojekto”, sudaro antrinė įmonė Švedijoje „ICCON Infrastructure and City Consultants", Lietuvos įmonės „Urbanistika" bei „Kelvista". „Kelprojekto" įmonių grupėje dirba apie 250 darbuotojų. Bendra įmonių apyvarta pernai siekė apie 10 mln. eurų.
„Tyr←ns" yra viena pirmaujančių Švedijos miestų plėtros ir infrastruktūros konsultacijų bendrovė, veikianti Švedijoje, Danijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Estijoje. Joje dirba apie 2400 darbuotojų.
„BaltCap" ir „Kelprojekto" vadovų komandai Lietuvoje pirmaujančią infrastruktūros projektavimo bendrovę pavyko išauginti iki tarptautinės įmonių grupės teikiančios konsultacijas ne tik Baltijos šalyse, bet ir Švedijoje. Šis sandoris yra įmonės kompetencijų ir galimybių tarptautinėje rinkoje įvertinimas, o mums tai yra logiškas įmonių įsigijimo, jų auginimo ir vertės realizavimo ciklo užbaigimas. Kita vertus, „BaltCap" fondai turi sukaupę solidžių kapitalo išteklių, todėl tuo pat metu aktyviai dairosi naujų įsigijimų.", -  sakė „BaltCap" investicijų direktorius Šarūnas Alekna.
„Bendrovės „Kelprojektas" įsigijimą laikome reikšmingu strateginiu žingsniu, kuriuo siekiame didinti tarptautinę pasiūlą ir veiklos apimtį svarbiausiose rinkose. Puikiai vieni kitus pažįstame: įmones sieja tiek bendra patirtis, įgyta drauge vykdant projektus, tiek ir veiklos principai - inovatyvių technologijų pasitelkimas, požiūris į klientams kylančių iššūkių sprendimą, taip pat vertybės, kuriomis vadovaujamės, todėl neabejojame šio žingsnio sėkme", - teigia Johan Dozzi, bendrovės „Tyr←ns" generalinis direktorius.
Pardavėjo finansų patarėjai buvo investicinės bankininkystės paslaugų įmonė „SUMMA Advisers" bei Švedijos investicijų patarėjai Carnegie, teisės - advokatų kontora „Sorainen".
„BaltCap" šiemet taip pat užbaigė orlaivių aptarnavimo bendrovės „Magnetic MRO", paslaugų nuomos verslui teikimo įmonės „Runway BPO" bei kelių tiesimo ir infrastruktūros statybos grupės „TREV-2 Grupp" pardavimo procesus. Visas įmones įsigijo strateginiai investuotojai, veikiantys tarptautinėse rinkose.

„BaltCap" yra didžiausias privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytojas Baltijos šalyse, veikiantis nuo 1995 metų. „BaltCap" yra investavęs į daugiau nei 70 Baltijos šalyse įsikūrusių įmonių.  2017 metais  bendros valdomų įmonių metinės pajamos siekė 615 mln. eurų.