2018-08-09 11:40:13

Nauja LIONS valdyba Lietuvoje kurs daugiau klubų, ugdys naujus lyderius bei sieks atvirumo

Lietuvoje veiklą pradėjo didžiausios tarptautinės klubinės labdaros organizacijos LIONS 2018-2019 metų sezono valdyba, gubernatoriumi išrinktas verslininkas, Vilniaus Vytauto Didžiojo LIONS klubo narys Gintautas Piragius.

Lietuvoje 32 LIONS klubus jungianti valdyba šį sezoną išsikėlė ambicingus planus: mažiausiai dviejuose miestuose įkurti naujus klubus, supažindinti vietinius klubus su plačiomis tarptautinės LIONS organizacijos galimybėmis, Lietuvos mastu pritraukti bei ugdyti asmenybes bei savo bendruomenių lyderius, kurie idėjiškai praturtintų organizaciją.

Naujoji Lietuvos LIONS valdyba taip pat išsikėlė tikslus padidinti organizacijos atvirumą, sustiprinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos LIONS klubų bei sukurti efektyvią vidinę komunikaciją, kuri svarbi gerosios praktikos mainams tarp 32-iejų mūsų šalyje veikiančių klubų.

„Subūrėme stiprią, aktyvių narių LIONS valdybą, kuri padės klubams efektyviau organizuoti darbą. Ką tik grįžau iš pasaulinio forumo JAV, kur ypač jaučiasi, kokia galinga ir gerbiama yra LIONS organizacija, kaip ryškiai ji prisideda prie geresnio bendruomenių gyvenimo. Noriu sustiprinti Lietuvos „liūtų“ savijautą, kad būti LIONS nariu yra smagu ir emociškai gera. Svarbu, kad mums patiems patiktų tai, ką darome – juk šią visuomeninę veiklą vykdome laisvalaikiu, po savo pagrindinių darbų. Trokštu, kad LIONS nariai jaustų prasmę ir pasididžiavimą – juk tai žmonės, kuriems rūpi visuomenė!“, - sako neseniai JAV įnauguruotas naujasis Lietuvos LIONS gubernatorius Gintaras Piragius.

Skaičiuojama, kad kasmet LIONS klubai Lietuvoje suteikia labdaros už daugiau kaip 500 000 eurų ir ši suma vis auga.

Pagrindinį lionizmo principą ir šūkį „Mes tarnaujame!“ (angl. „We serve!“) Lietuvos LIONS klubai įgyvendina dviem keliais: organizuoja labdaros ir paramos akcijas, koncertus, vakarus, talkas, konferencijas, susitikimus, aukcionus, kitus renginius, užsiima įvairia socialine veikla, steigia ir teikia stipendijas ir pan.; taip pat pritraukia paramą iš užsienio LIONS klubų.

„2018-2019 m. kadencijos LIONS klubų veiklos kryptis visame pasaulyje skelbia: „Mes plauksime ne ten, kur pučia vėjas, o ten, kur norime mes!“, tuo pabrėžiant LIONS narių veržlumą, užsidegimą, nesiblaškymą bei susikoncentravimą į prioritetines veiklos sritis“, - sako G. Piragius.

Lietuvoje ir pasaulyje LIONS klubai labdaringą veiklą vykdo 5-iose pagrindinėse srityse: pagalba turintiems regėjimo negalią, sergantiems diabetu ar onkologinėmis vaikų ligomis, skurdo mažinimas ir aplinkos apsauga.

Aštuoniolikoje mūsų šalies miestų veikia 32 LIONS klubai, juose yra 630 narių – verslo, teisės, medicinos, švietimo, meno, politikos ir kitų sričių atstovai.

LIONS gyvuoja jau 101-erius metus. Tai didžiausia klubinė labdaros organizacija, veikianti 202 šalyse ir vienijanti virš 1,4 mln. narių. Šių metų liepos mėnesio duomenimis, LIONS klubų paramos pasaulyje yra sulaukę per 250 mln. žmonių ir šis skaičius kasdien auga.

Pavadinimas LIONS - tai angliškų žodžių „Liberty“ (laisvė), „Intelligence“ (intelektas) ir „OurNationsSafety“ (mūsų tautų saugumas) pirmųjų raidžių santrumpa. Lietuviškai LIONS reiškia „liūtai“.

Daugiau informacijos: Lietuvos LIONS klubų apygardos gubernatorius Gintautas Piragius, tel. +370 687 38113, el.p. gintautas.piragius@gmail.lt