2018-08-09 13:37:09

Kauno kriminalistai išaiškino sukčiavimu įtariamus asmenys

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Vytauto pr. 91

LT-44238 Kaunas

Lietuva

Tel. (8 37) 30 35 23, mob. 8 670 92 029,

faks. (8 37) 20 98 09,

el. p. info@kaunas.policija.lt

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo telefonas – (8 37) 30 30 50

2018-08-09

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaukę informacijos, kad į bendrovę, vykdančią didmeninę ir mažmeninę prekybą įvairiomis prekėmis, elektroniniu paštu, kreipėsi asmenys, melagingai prisistatantys nuolatinių klientų, realiai veikiančios bendrovės atstovais, ne tik sulaikė du asmenis, įtariamus sukčiavimu, bet ir nustatė asmenis, kurie atlikdami bausmę įkalinimo įstaigoje galimai organizavo šią veiklą.

Įtarimą įmonės atstovams sukėlė nuolatinių klientų atsiųstas prašymas įsigyti kompiuterinės technikos. Elektroninio laiško gavėjai pastebėjo, kad elektroninio pašto adresas skiriasi nuo jų nuolatinių klientų naudojamo elektroninio pašto –  bendrovės pavadinimas paliktas, tačiau pakeistas serverio pavadinimas.

Atlikus neatidėliotinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, trečiadienį, rugpjūčio 8 d., Kauno kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, sulaikė du asmenis, susijusius su šiuo įvykiu. Jurbako rajone sulaikytas elektroniniu paštu užsakytų prekių atėjęs pasiimti vyras, gimęs 1994 m., o  Kauno rajone sulaikyta galima bendrininkė, gimusi 1968 m. Taip pat buvo nustatyti galimi nusikalstamos veikos organizatoriai, šiuo metu atliekantys bausmę vienoje iš Lietuvos įkalinimo įstaigų.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sukčiauti. Už tai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d. gresia viešieji darbai,  arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskr. VPK informacija