2018-08-10 17:43:50

KLASCO pritaikė pažangią aplinkosaugos priemonę

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO) pirmoji uoste pradėjo taikyti pažangią ekologinę priemonę, kuri   uždengia krovinius  ekologiška plėvele ir neleidžia išdžiūti bei dulkėti. Olandų kompanijos „Den Baker Bedrijven BV" technologija, naudojama Vakarų Europos terminaluose, buvo įsigyta atsižvelgus į bendrovės krovos zonos artumą gyvenamajam kvartalui.

Vandenyje ištirpinta celiuliozė mobiliu įrenginiu išpurškiama iki pat rietuvės viršaus. Taip panaikinamas krovinio dulkėtumas, atsirandantis išdžiūvus viršutiniam krovinio sluoksniui.

„Mes siekiame kiek galima labiau  sumažinti bendrovės krovos  poveikį miesto taršos fonui, kuris šią sausą vasarą yra neigiamas visuose miesto kvartaluose, netgi labiau -  nutolusiuose nuo uosto. Be šios naujos olandiškos technologijos, kuri padeda išvengti dulkių, mes taikome ir kitas priemones: 6 vandens patrankos apipurškia birius krovinius, pastatyta speciali sienutė, sulaikanti dulkių judėjimą krovos metu, o tai dar labiau mažina poveikį aplinkai. Taip pat  specialia mašina valome privažiavimus ir kelius, drėkiname ir valome ne  tik savo teritoriją, bet ir Vitės kvartalo gatves", - teigia KLASCO generalinis direktorius Vytautas Kaunas.

Pasak jo, artimiausiu metu bendrovė įsigis ir daugiau papildomų valymo mašinų, kurios drėkins ir valys teritoriją.  Iki  rugsėjo 14 d. bus paruoštas trumpalaikis ir ilgalaikis priemonių planas poveikiui aplinkai  mažinti.

KLASCO informacija