2018-10-05 11:35:47

TS-LKD frakcijos pranešimas

TS-LKD frakcijos pranešimas: „Opozicija ragina Premjerą paisyti įstatymų ir pateikti Vyriausybės pasitarimo garso įrašą"

Seimo opozicinių frakcijų atstovai kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, prašydami pateikti Vyriausybės pasitarimo garso įrašą, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl informacijos žurnalistams teikimo iš Registrų centro.
„Mes, Lietuvos Respublikos Seimo opozicinių frakcijų atstovai, remdamiesi Seimo Statuto mums suteikiamomis teisėmis ir Lietuvos Respublikos teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymo nuostatomis, ypač šio įstatymo 3 straipsniu, nurodančiu, kad dokumentas yra institucijos veikloje užfiksuota informacija ar jos dalis, nepaisant jos pateikimo budo, formos ir laikmenos, i(skaitant registro duomenis, registro informacija(, registrui pateiktus dokumentus ir (arba) ju( kopijas, valstybes informacines sistemos duomenis, prašome Jus pateikti Lietuvos Respublikos Vyriausybės pasitarimo, vykusio 2018 m. spalio 3 d., visą ir netaisytą garso įrašą", - pažymima kreipimesi.
„Raginame Jus neslėpti nuo visuomenės ir žiniasklaidos atstovų pasitarimo eigos ir turinio. Pažymime, kad Jūsų patarėjo atsakymas įrašo prašantiems žurnalistams, kuriuo atsisakyta tą padaryti, demonstruoja aroganciją ir neprofesionalumą. Mus neramina tendencijos, rodančios, kad valdžia bando apriboti žiniasklaidos laisvę ir didinti politinę įtaką žiniasklaidai, - pažymi Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis. - Todėl raginame Jus nedelsiant paskelbti minėtą garso įrašą, jį pateikiant mums ir to prašantiems žiniasklaidos atstovams".
Minėto Vyriausybės pasitarimo metu buvo diskutuojama dėl Visuomenės informavimo įstatymo Nr. I-1418 6, 46-1 ir 50 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto (TAP-18-1591) (18-11457), jame dėl neaiškių priežasčių buvo atmestas Susisiekimo ministerijos pateiktas projektas, kuriuo buvo siūloma, kad žurnalistai galėtų gauti Registrų centro duomenis neatlygintinai.
Kreipimąsi pasirašė TS-LKD, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijų ir mišrios Seimo grupės atstovai.

Kreipimasis į Ministrą Pirmininką.

Kontaktams:
Seimo TS-LKD frakcijos