2018-10-05 12:34:09

Pasiruošimas Vėlinėms - jau nuo rugsėjo mėnesio

Įprastai Vėlinėms skirtų prekių paklausa piką pasiekia spalio mėnesį, tuomet minėtų prekių nuperkama daugiausiai - vien praėjusių metų spalį Vėlinių prekių „Maximos" parduotuvėse pirkėjai įsigijo 6 kartus daugiau nei rugsėjį ar lapkritį. Tačiau šiemet susidomėjimas kapams skirtomis prekėmis fiksuojamas žymiai anksčiau nei įprasta. Jau rugsėjį klientai įsigijo daugiau nei 500 tūkst. įvairių žvakių, o tai yra kone dvigubai daugiau nei tuo pačiu metu pernai.
Šiemet lietuviškas prekybos tinklas savo klientams siūlo ir tradiciškai populiarių Vėlinių prekių, ir naujienų, tokių kaip spalvoto ar raižiniais dekoruoto stiklo žvakių ir žibintų, taip pat žvakių, kurias puošia Šventųjų paveikslėliai ar iškilūs ornamentai. Pigiausią baltą žvakutę „Maximoje" galima įsigyti už 19 centų, o jau ne vienerius metus pirkėjų tarpe populiariausia balta žvakė kainuos 49 euro centus.
„Populiariausia Vėlinėms skirta prekė, be abejo, yra žvakės, ypač mažesnio ar vidutinio dydžio - juk dažnai žmonės lanko ne vieną, o kelis kapus, tad ne reto pirkėjo krepšelyje atsiduria visa žvakių pakuotė", - dalinasi Vilma Drulienė, „Maximos" komercijos vadovė.
Kitas svarbus atributas be kurio retas lanko artimųjų kapus - gėlės. Pernai spalio mėnesį „Maximos" klientai įsigijo apie 120 tūkstančių vienetų skintų gėlių ir puokščių, o kaip tradiciškai populiariausią skintą gyvą gėlę nešamą į kapus V. Drulienė įvardija chrizantemą.
Įprastai ant kapo lietuviai pamerkia arba padeda lyginį skaičių gėlių, todėl „Maximoje" siūlomos chrizantemos iš karto supakuotos po 2 arba po 4 žiedus. Asortimente pirkėjai ras pamėgtų pilnavidurių, stambių žiedų chrizantemų „Zembla", taip pat populiarių „Anastasija" veislės chrizantemų, kurios išsiskiria spyglius primenančius žiedlapiais ir pilnaviduriais žiedais. Vieno tokio skinto gėlės žiedo kaina siekia 1-1,5 euro.
Didžiąją dalį vazoninių chrizantemų įvairovės „Maximos" parduotuvėse sudaro Lietuvos augintojų išaugintos gėlės, labiau prisitaikiusios prie Lietuvos klimato. „Populiariausios yra baltos ir geltonos spalvų chrizantemos, tačiau pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio sulaukia ir kitų spalvų deriniai. Kapinių gėles siūlome įvairaus dydžio vazonuose ir skirtingų veislių: smulkiažiedžių, stambiažiedžių ar karališkų chrizantemų", - vardija V. Drulienė. Vazoninių chrizantemų kainos siekia nuo 1,29 euro iki 6,49 euro.
Lietuviško prekybos tinklo pardavimų duomenys rodo, kad vis daugiau pirkėjų dėmesio sulaukia viržiai. Pirkėjai šiais augalais puošia ir namų aplinką, ir artimųjų kapus, mat viržiai - labai universalūs. „Maximoje" galima rasti ir paprastų vienos spalvos viržių, ir kelių spalvų stiebelius išleidusių augalų. Vazonėlių su viržiais kainos įvairios - nuo 1,69 iki 7,99 eurų.
„Dalis žmonių artimųjų kapus dekoruoja eglišakėmis, tad didesnėse parduotuvėse klientai gali įsigyti ir jų, taip pat dekoratyvinių krūmų. Greta - maišų su žemės mišiniais, puikiai tinkančiais kapams. Lentynose jau ir daugiau darbinių pirštinių, antkapių šluosčių, žemės purenimo įrankių", - pasakoja V. Drulienė.
O dirbtinių gėlių puokštę artimųjų kapams papuošti „Maximoje" galima įsigyti už 2-4 eurus. Pernai spalio mėnesį klientai nupirko apie 370 tūkst. vienetų dirbtinių gėlių.
Apie bendrovę „Maxima"
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima" stiprybės - mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT" yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 245 „Maximos" parduotuvės, kuriose dirba beveik 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Linkėjimai,

Kornelija Sakalaitė
Komunikacijos vadybininkė / Communications Manager
Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamentas / Department of Communications and Corporate Affairs