2018-10-05 14:17:36

KLAIPĖDOS LIBERALAI SKELBIA PROVERŽĮ!

Danės g. 9, Klaipėda LT 91127, Tel. (8~612) 36 280 El. paštas: info@klaipedosliberalai.lt
___________________________________________________________________________________________
Politinė partija „Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis“ Klaipėdos m. skyrius. Adresas: Danės g. 9, Klaipėda. Juridinio asmens
kodas – 300559448, Tel. +370 612 36280, el. paštas: info@klaipedosliberalai.lt

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2018 10 05

# kartu į proveržį!
Liberalų stiprybė – sėkminga miesto valdymo patirtis ir iššūkių nebijanti komanda. Išliksime ir prognozuojami nuoseklūs ilgalaikėms strategijoms bei prisiimtiems įsipareigojimams.

Tačiau norime išskirti 3 svarbiausius darbus, tris sritis, kuriuose būtinas proveržis tam, jog Klaipėda laimėtų gyventojų, verslo ir turistų simpatijas.
# 1 Nepavejamas 200 000 kūrėjų uostamiestis

Klaipėda yra strateginis miestas, kuriam lemta jungti Vakarų ir Rytų pasaulius. Esame tarptautinis miestas, kurio konkurencingumas priklauso nuo gyvybingo uosto, sumanių gyventojų ir gyvybingo miesto centro. 2030 metais, įgyvendintos ekonominės plėtros strategijos dėka, Klaipėda vėl peržengs 200 000 gyventojų skaičių, kurie čia uždirbs ES vidurkį viršijančius atlyginimus.

2020 metais Klaipėda demografinę stagnaciją pakeis ilgalaikiu augimu ir virs protų, darbo jėgos ir turistų traukos centru, susitelkusi ties 3 ekonomikos kryptimis:
 Uostas pratęs rekordinės krovos ir investicijų tempus. Abejojanti savivaldybė virs uosto plėtros sąjungininke. Savivalda susikoncentruos į maksimalų uosto investicijų paspartinimą, pridėtinių uosto verslų pritraukimą į miestą ir pragmatiškus tarptautinius ryšius, garantuojančius tvarų uosto krovos augimą. Iki 2025 m. patrigubinsime kruizinių ir jachtinio turizmo pajėgumus

 Per kadenciją perpus padidinsime studentų skaičių Klaipėdos aukštosiose mokyklose, steigdami stipendijų fondus Klaipėdą pasirinkusiems gabiems Lietuvos ir užsieni studentams.  Klaipėda susigrąžins smulkų ir vidutinį verslą, gyventojus ir vartotojus į miestą. Neginčijamas prioritetas Piliavietei, Memelio miestui, Smiltynei ir Senamiesčiui grąžins gyvybę į sustingusį miesto centrą.

2# Besišypsančių šeimų miestas
Ateitimi užtikrinti klaipėdiečiai turės daugiau vaikų ir 2025 metais gimstamumo vidurkis peržengs 2 vaikus šeimai. Saugus gatvėje, sveikas ir ateičiai pasiruošęs vaikas yra Klaipėdos tvaraus augimo ateitis. Todėl miesto infrastruktūra, švietimas ir paslaugos šeimai taps nepranokstamos šalyje ir tapačios kokybe Vakarams.

kodas – 300559448, Tel. +370 612 36280, el. paštas: info@klaipedosliberalai.lt
Gyvenimas mieste nugalės užmiesčio trauką, kai kokybišką miesto būstą paversime įperkamu, o tranzitinius skverus ir parkus paversime žmonių bendravimo erdvėmis ir iki minimumo sumažinsime pramonės bei uosto krovos taršą mieste. Šeimos pasirinks Klaipėdą, kai vaikų žaidimo aikštelės, saugus vaikų judėjimas dviračiu tarp namų, mokyklos ir būrelių taps kasdienybe, o ne savaitgalio pramoga.
Klaipėdos švietimo įstaigos virs vakarietiško išsilavinimo, savimi pasitikinčių, motyvuotų asmenybių gyvenimo tramplinais. Ugdymo būdų ir pasiūlos įvairovė atitiks kiekvieno unikaliausio ir sudėtingiausio vaiko poreikius. Gera mokykla įmanoma tik investuojant į mokytojų pažangą, dvigubinant jų algas ir išlaisvinant juos nuo popierinės biurokratijos. Klaipėda garsės, kaip kritiškai mąstančių ir klaidų daryti nebijančių vaikų miestas. Vaikų, kurie nepažinos patyčių ir kiekvieną rytą į mokyklą eis su šypsena. Kiekviena Klaipėdos šeima gaus garantuotų paslaugų paketą savo vaikams jau 2020 metais. Miestas sudarys visas sąlygas tėvams dirbti tiesioginį savo darbą, garantuodamas saugų vaikų transportą, garantuotą darželį, nemokamas prailgintos dienos ir neformalaus ugdymo paslaugas mokyklose bei socialines neįgalių ir specialiųjų poreikių paslaugas išskirtinio dėmesio reikalaujantiems vaikams bei senyvo amžiaus žmonėms.
3# „Aš esu Klaipėda“ Klaipėdos proveržis įmanomas, tik jei jame dalyvaus visi - jaunimas, senjorai, kaimynai, namų valdos, bendruomenės, NVO ir verslas. Miesto valdymas - visų reikalas. Tik su stipria bendruomene turėsime stiprų miestą.
Todėl miesto taryba ir administracija, ten, kur įmanoma, perduos sprendimo teisę miestiečiams spręsti už save - kaip atrodys jų aplinka ir kokios taisyklės galios jų kvartale. Gyventojai ir bendruomenės perskirstys dalį miesto ūkio tvarkymo ir kultūros biudžetų. Daugiau miestiečių iniciatyvų gaus savivaldybės finansavimą. Savivaldybės švietimo, socialinių ir sveikatos įstaigų klientai ir jų atstovai bus visaverčiai atstovaujami įstaigų valdyme. Verslo asociacijos patikės miesto proveržio strategija tik jei bus įtrauktos ir išgirstos prasmingai veikiančiose patariamosiose tarybose.
1800 kampu pakeisime miesto valdymo sprendimų priėmimą. Tai neįvyks pernakt, todėl nuosekliai remsime gyventojų bendradarbiavimo iniciatyvas, stiprinsime bendruomenių pajėgumą ir kompetencijas.
Kai sprendimus perkelsime iš savivaldybės kabinetų į bendruomenę, ilgainiui Klaipėda taps atviriausiu ir demokratiškiausiu Baltijos šalių miestu.
Daugiau informacijos:
www.klaipėdosliberalai.lt