2018-10-05 16:07:59

Svarbesni Švietimo ir mokslo ministerijos spalio 8 d. - spalio 12 d. renginiai

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA

KOMUNIKACIJOS SKYRIUS

Juridinių asmenų registras, kodas 188603091, A.Volano g. 2/7, LT-01516 Vilnius, tel.: (8 5) 219 1225,

(8 5) 261 2077, faks. (8 5) 261 2077, el. p. smmin@smm.lt , http://www.smm.lt,

atsisk. sąsk. Nr. LT30 7300 0100 0245 7205 AB „Swedbankas", kodas 73000

_______________________________________________________________________________________________________________

ŽINIASKLAIDAI                                    2018 -10-05   Nr. 7.1.14-VI-55

Svarbesni spalio 8 d. - spalio 12 d. renginiai

Spalio 8 d. Etatinio koordinavimo grupė tęsia vizitus probleminėse mokyklose. 10 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė kartu su etatinio koordinavimo grupe lankysis Plungės „Saulės" gimnazijoje (Birutės g. 25B, Plungė), o 12 val. - Mažeikių Kalnėnų pagrindinėje mokykloje (Pavenčių g. 3, Mažeikiai). Šiose mokyklose vis dar yra problemų su etatinio darbo užmokesčio įvedimu. Ateinančią savaitę dar bus lankomasi Prienų švietimo įstaigose. Kviečiame ir žiniasklaidos atstovus dalyvauti vizituose.

Spalio 8 d. 15 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) bus pristatytas tyrimas „Pažangi pedagoginė praktika ir pedagoginės inovacijos Lietuvos vaikų darželiuose".

Prof. O. Monkevičienės vadovaujama mokslininkų grupė pristatys, kokios pažangios pedagoginės praktikos Lietuvos vaikų darželiuose jau taikomos, o kokios pagalbos pedagogai pasigenda labiausiai.

Tyrimas yra viena ES SF finansuojamo projekto „Inovacijos vaikų darželyje" veiklų.

Spalio 9 d. 15-15.30 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės pusvalandyje Seime, skaitys pranešimą apie etatinio mokytojų atlyginimo įgyvendinimą, atsakinės į Seimo narių klausimus (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Spalio 10 d. 9 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Spalio 10 d. 9 val. Vilniuje Švietimo ir mokslo ministerija rengia užsienio šalių lituanistinių mokyklų mokytojų kvalifikacijos tobulinimo seminarą. Dvi dienas truksiančiame seminare dalyvaus 24 mokytojai iš Baltarusijos, Rusijos (Altajaus, Krasnojarsko, Irkutsko, Buriatijos, Karaliaučiaus), Sakartvelo, Ukrainos, Airijos lituanistinių mokyklų.

Seminaras pirmą dieną vyks viešbučio „Europa City Vilnius" konferencijų salėje (J. Jasinskio g. 14, Vilnius). Antrą seminaro dieną mokytojai turės praktinius užsiėmimus Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijoje, lankysis Valstybės pažinimo centre.

Spalio 10 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės posėdyje ir pasitarime (Gedimino pr. 11, Vilnius).

Spalio 11 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Vyriausybės valandoje Seime (Gedimino pr. 53, Vilnius).

Spalio 12 d. 10 val. Seime (Gedimino pr. 53, Vilnius) prasidės dvi dienas truksianti konferencija „Mūsų mokytojai - Daukantas, Vydūnas". Per konferenciją bus aptartas Simono Daukanto ir Vydūno darbų aktualumas šiandienos mokyklai ir visuomenei, pasidalyta naujausiais literatūros, istorijos, kultūros tyrimais. Konferencijos dalyvius pasveikins Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Programa ir registracija Ugdymo plėtotės centro tinklalapyje

Spalio 12 d. 10.30 val. Varėnos rajone, Merkinės kryžių kalnelyje, prie memorialo Dainavos apygardos partizanams, prasidės Lietuvos mokytojų renginys, skirtas Adolfui Ramanauskui-Vanagui atminti. Bus pristatyta Broniaus Kašelionio ir Arūno Dudavičiaus knyga „Dainavos krašto partizanai". Po pranešimų nuo 14.30 val. dalyviams rengiama ekskursija į Adolfo Ramanausko-Vanago vadavietę Kasčiūnų kaime, vyks susitikimas su paskutiniu Pietų Lietuvos partizanu, Adolfo Ramanausko-Vanago bendražygiu Juozu Jakavoniu-Tigru.

Spalio 12 d. 11 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus konferencijoje „Sektorinių profesinių komitetų vaidmuo kvalifikacijų sistemoje". Ministrė skaitys pranešimą „Lūkesčiai sektoriniams profesiniams komitetams formuojant profesinio mokymo politiką". Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro organizuojama konferencija vyks viešbučio „Karolina Park hotel" konferencijų salėje (Sausio 13-osios g. 2, Vilnius).

Spalio 12 d. 18 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Lietuvos savivaldybių asociacijos iškilmingame „auksinių krivūlių" įteikimo renginyje, įteiks „auksinę krivūlę" už švietimo srities nuopelnus. Savivaldybių apdovanojimų renginys vyks koncertų salėje „Compensa" (Kernavės g. 84, Vilnius).

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius